Gå til indholdNådens omkreds : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

309 sider

Udgivet

2011

Originaludgave

2011


Beskrivelse


Krimi. Et flået lig i et Edgar Allan Poe-museum i USA. Et flået lig på et bibliotek i Trondheim. Måske er en seriemorder på spil? Norske Odd Singsaker og amerikanske Felicia Stone må forene kræfterne, mens antallet af mord stiger


Anmeldelser (3)


7. jun. 2011

Endnu en kriminalroman til det umættelige marked. En fængede og dækkende forside signalerer, hvad norske Brekkes kriminalromandebut indeholder: sorte trætoppe omkranser en blegblå bund dækket af en mystisk cirkel og en anatomisk mandsfigur med blotlagte muskler. Med andre ord: død, fortid og skummelhed.

Historien udspiller sig i tre hovedspor. Norske Odd Singsaker efterforsker et flået lig i en boks i et bibliotek i Bergen. Amerikanske Felicia Stone efterforsker et flået lig på et Poe-museum i USA. Og i 1500-tallet bevæger en munk, der er i besiddelse af anatomiske skæreknive og en mystisk bog, sig til Bergen. Alle spor flettes ind i hinanden, så man skal holde koncentrationen som læser for ikke at miste overblikket. Et seriemorderspor viser sig ikke at være så ligetil.

Nådens omkreds ligner på sin vis mange andre af de kriminalromaner, der kommer på markedet i disse år. En cocktail af krimiintriger, blodige gerninger og personernes traume- og skeletfyldte privatliv. Vi er langt fra Umberto Eco på trods af munke og bøger indbundet i menneskehud.

Ny norsk krimi om flåede mennesker og efterforskere med traumer i bagagen. Det store persongalleri gør, at morderens identitet sløres længe men gør også, at man længes efter at personerne foldes mere ud i de efterfølgende bind. Første del af serie, der passer fint ind i efterspørgslen på lidt blodige, lidt kringlede og lidt psykologiske krimier til både mandlige og kvindelige læsere. God forside og entydig, sælgende bagsidetekst.

Lektørudtalelse

Af

Sanne Caft

Politiken

Af

Mette Højbjerg

d. 2. jul. 2011

Jyllands-posten

Af

Lars Ole Sauerberg

d. 20. jul. 2011


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2015

Lydbog (net)

2011

Lydbog (cd)

2012

Lydbog (cd-mp3)

2012

Bog

2011

Ebog

2011