Bøger / skønlitteratur til børn

Mus og konger på Kronborg


Beskrivelse


Billedbog. Tilbage i 1420 byggede Kong Muserik et sandslot i Helsingør. Det blev senere til slottet Kronborg. Historien fortælles her, og man følger Danmarks konger og musekonger gennem tiden op til i dag.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. mar. 2013

af

af

Marianne Agger

d. 18. mar. 2013

Billedbog om Kronborg, Danmarks konger og hidtil ukendte musekonger. Forlaget skriver, at bogen er til børn fra 3 år, men de skal nok være lidt ældre for at få hele handlingen med. Det store format (48 x 22 cm) og den udstandsede, farverige forside vil vække børns nysgerrighed.

Bech er bl.a. kendt for Kaj og Andrea-bøger, og Madsen har lavet bøger om Bamse og Kylling. Bogen her begynder tilbage i 1420, hvor Kong Muserik bygger et sandslot ved Helsingør. Det bliver dog destrueret, da Erik af Pommern opfører en borg. Kong Muserik og hans mus flytter ind på borgen og lever et herligt liv. Senere bygges Kronborg, og musene indretter sig på ny. En dag opstår der krig mod svenskerne, og musene må dele bolig med de svenske mus. I dag er Kronborg en stor turistattraktion, og musene bor sikkert stadig i kælderen med Holger Danske. To parallelle historier om konger og musekonger, der følges ad på hvert opslag. Der sker meget på de store, detaljerige sider, og tegningerne giver liv til teksten. I forbindelse med et besøg på Kronborg er bogen oplagt. Uden et besøg synes jeg ikke, den er så vedkommende. Ideen er sjov med musenes historie på sidelinjen, men jeg synes ikke helt, der dykkes langt nok ned i nogen af de to fortællinger.

En anden bog om Danmarks konger er fx Helsteds findebog Konger, krudt og kronjuveler. Der findes ikke andre bøger om Kronborgs historie.

Relevant historieformidling for de små, der dog godt måtte have haft lidt mere kød på især musenes historie.