Film / fiktion / drama

Mr. Turner


Beskrivelse


Historien om den engelske landskabsmaler J.M.W. Turners sidste 25 år af hans liv, hvor både hans livsførelse og malestil i stigende grad frisættes, og han foregriber den impressionistiske, romantiske malestil, der både finder tilhængere og modstandere i det victorianske England.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. juni 2015

af

af

Charlotte Cathrine Pedersen

d. 10. juni 2015

Historien om Englands mest berømte maler J.M.W. Turner og hans stormfulde liv - privat og som kunstner. For alle der holder af livshistorier om bl.a. kunstnere og berømtheder.

Man følger den engelske landskabsmaler J.M.W. Turner, 1775-1851, der i flere henseender gik sine egne veje. Turner vandrede til fods rundt i Europa og Storbritannien og studerede indgående landskaber, solnedgange, have i oprør og skibe i havsnød. Det beskrives hvordan Turner både inspirerede og forargede samtidens kunstnere og mæcener i Royal Academy of Arts. Man følger også Turners samliv med faderen og tjenestepigen Hannah, der begge engagerede sig i Turners liv og kunstneriske udfoldelse. Under en af Turners mange vandreture finder han logi hos Mrs. Boost, som han forelsker sig i, og i hemmelighed gifter sig med i en sen alder. Malerens private liv og hans rejseoplevelser snor sig ind i fortællingen om hans kunst og illustrerer hvordan han livet igennem satte sig selv og maleriet frit.

En flot, velkomponeret og velspillet film, der bør fremhæves for den stemningsfyldte scenografi, der illustrerer Turners billed-univers i en filmisk ramme. En usædvanlig flot film.

Den britiske instruktør Mike Leigh har bl.a. skabt Hemmeligheder & løgneLife is sweet og Life is sweet. Hans stil er bl.a. de usminkede personkarakteristikker. Et lignende kunstnerportræt findes i Robert Altmans film om Vincent og Theo van GoghDen britiske instruktør Mike Leigh har bl.a. skabt Hemmeligheder & løgne og . Hans stil er bl.a. de usminkede personkarakteristikker. Et lignende kunstnerportræt findes i Robert Altmans film om Vincent og Theo van Gogh.


Berlingske tidende

d. 1. jan. 2015

af

af

Kristian Lindberg

d. 1. jan. 2015


Jyllands-posten

d. 1. jan. 2015

af

af

Johs. H. Christensen

d. 1. jan. 2015


Kristeligt dagblad

d. 2. jan. 2015

af

af

Henrik Wivel

d. 2. jan. 2015


Information

d. 31. dec. 2014

af

af

Ralf Christensen

d. 31. dec. 2014


Weekendavisen

d. 2. jan. 2015

af

af

Bo Green Jensen

d. 2. jan. 2015


Børsen

d. 2. jan. 2015

af

af

Morten Dürr

d. 2. jan. 2015