Gå til indholdMozarts operaer : en guide


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

287 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2015

Originaludgave

2015


Beskrivelse


Gennemgang af et udvalg af Wolfgang Amadeus Mozarts (1756-1791) operaer, både de berømte som Figaros bryllup og Tryllefløjten, men også de mere ukendte og ufærdige operaer


Anmeldelser (4)


22. okt. 2015

Alle Mozarts operaer beskrives og gennemgås i denne velskrevne bog, der med stor fornøjelse kan læses af alle musikinteresserede og operaelskere.

Nogle af Mozarts operaer, fx Figaros bryllup og Tryllefløjten, hører til operarepertoirets mest opførte og elskede, og de beskrives naturligvis i denne nye guide. Mozarts mange andre syngespil og operaer beskrives ligeledes. Således fortæller musikhistoriker Leif V. S. Balthzersen, der også er en populær foredragsholder på eksempelvis folkeuniversitet, om baggrunden og ideen for den enkelte opera, men gennemgår også handlingen og de forskellige dramatiske og musiske greb, lytteren bør bide mærke i. Det sker fx med citater fra Mozarts egne breve og andre kilder, der fortæller om førsteopførelserne og modtagelsen af disse.

Livfuld og begejstret fortæller Leif V. S. Balthzersen om Mozarts vidunderlige musik, og med hans guide får enhver interesseret en begejstret introduktion til en tur i operaen eller den cd eller dvd, man har lånt på biblioteket.

Lotte Heise giver i sin Lottes operabog


også personlige introduktioner til nogle Mozarts mest kendte operaerLotte Heise giver i sin Lottes operabog også personlige introduktioner til nogle Mozarts mest kendte operaer.

Lektørudtalelse

Af

Poul Flou Pedersen

Litteratursiden.dk [online]

Af

Torben Wendelboe

2015-12-07

Kristeligt dagblad

Af

Peter Dürrfeld

d. 31. dec. 2015

Politiken

Af

Thomas Michelsen

d. 14. dec. 2015


Informationer og udgaver

Ebog

2016

Ebog

2015

Bog

2015