Bøger / skønlitteratur / roman

Morderens bog


Beskrivelse


En kendt krimiforfatter opdager, at hendes nye bog ved udgivelsen er ændret markant til en morders bog, hvor de beskrevne forbrydelser synes at blive virkelighed. Hun beder kriminalkommissær Christer Wijk om at gribe ind, før morderen realiserer det grusomme plot.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2018

af

af

Jan Østergaard Bertelsen

d. 19. dec. 2018

Handlingen i Maria Langs nyeste bog udspilles på et forlag, hvor en række intriger opstår omkring en kendt kriminalforfatters nyeste bog. En række afsnit er i tidsrummet mellem korrekturen og trykningen blevet omskrevet og rummer nu nærgående portrætter af personer på forlaget. En influenzaplaget Christer Wijk giver sig i kast med en skandalesag, som hurtigt koster sit første offer livet. Det nye opus hører til Maria Langs mest velkomponerede bøger, intrigen er godt udtænkt og personerne er troværdigt anbragt. Spændingen holdes intakt hele bogen igennem lige til den overraskende slutning.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Finn Windfeldt Hansen

d. 18. dec. 2018

Tilstedeværelsen af kriminalkommissær Christer Wijk fra den stockholmske mordkommission må ikke forlede nye Maria Lang-læsere til at tro, at Morderens bog er en politiroman. ML's boldgade er,som så ofte før og siden (romanen udkom på dansk i 1973 og -78), en lukket kreds på 8-10 personer. Personkarakteristikken afslører indbyrdes spændinger og lidenskaber, der munder ud i, at såveloffer som gerningsmand m/k skal findes inden for samme kreds. Her er den ydre ramme et stockholmsk forlag (P. A. Norstedt och Söner), hvor en kvindelig reklameagent findes myrdet. Takket væreWijk's »verbale ping-pong« med de implicerede lykkes det at afdække motiver og løse gåden. Læseren kan godt være med et stykke af vejen, især hvis man noterer sig de afmålte »hints« som ML forsynersin tekst med hen ad vejen. Ingen tvivl om at ML mestrer denne type »kultiverede« og snakkesalige »puslespils«-krimi, der nok er jævnt underholdende, men egentlig ikke bereder sin læser nogetspændingsmæssigt sus. ML erblevet omtalt som svensk pendant til Christie og Sayers - omend af mindre format. Bibliotekerne vil i øvrigt være kendt med anvendelsesmuligheder og målgrupper. EnML-krimi, der nok er i forfatterskabets bedre halvdel, men som på ingen måde funkler iblandt genrens mange tilbud.


Jyllands-posten

d. 29. mar. 1988

af

af

jard.

d. 29. mar. 1988


Politiken

d. 30. aug. 1978

af

af

Tage La Cour

d. 30. aug. 1978


Weekendavisen

d. 8. sep. 1972

af

af

Else Fischer

d. 8. sep. 1972


Aarhuus stiftstidende

d. 26. okt. 1972

af

af

Cox

d. 26. okt. 1972


Kristeligt dagblad

d. 1. dec. 1972

af

af

Gudrun Egebjerg

d. 1. dec. 1972


Politiken

d. 9. sep. 1972

af

af

Ib Christiansen

d. 9. sep. 1972


Information

d. 29. sep. 1972

af

af

Lisbeth Hertel

d. 29. sep. 1972