Gå til indholdBøger / faglitteratur

Mod til at gøre ingenting : mødet midt i det håbløse


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

109 sider

Udgivet

2007

Ophav
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


På baggrund af sine erfaringer som sjælesørger og sygehuspræst forsøger forfatteren at give mod til alle der ønsker at gøre noget for et menneske, som har det svært


Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Jørgen Bartholdy

2007

Mange års virke som sygehuspræst har givet Lars Björklund en indsigt i, hvordan man agerer som professionel overfor mennesker, der befinder sig i en håbløs situation. Pga. Björklunds kristne afsæt vil det især være andre sjælesørgere, der kan hente råd, men flere af hans iagttagelser er almentmenneskelige, og kan bruges af andre, der tager et kristent udgangspunkt i sorgbearbejdning.

Lars Björklund er svensk præst. Han har skrevet en ligefrem bog, hvor han gennemgår og -tænker en lang række vanskelige situationer, som han har været mere eller mindre professionel part i. Hans udgangspunkt er at hjælpe og støtte. Ikke kun ved at besvare svære spørgsmål, men - måske især - ved blot at være til stede som menneske. Hans kristne baggrund slår stærkt igennem, og hans holdninger er selvfølgelig præget af, at det er religiøse spørgsmål, der er på dagsordenen i hans univers. Bogen er opbygget i en række kapitler, der indledes med en kort konkluderende passage, der er skarpt formuleret, mens hovedteksterne er mere professionelt teologiske i deres argumentation. Små konkrete stemningsdigte er flettet ind mellem kapitlerne.

Björklund har flere bøger om sorgarbejde og sjælesorg bag sig, og flere er oversat til dansk. Denne er i højere grad henvendt til præster, der vil udvikle deres sjælesorg.

Konket og anvendelig bog om sjælesorg overfor folk i håbløse situationer af en præst, der har mange års erfaring som sygehuspræst.


Sygeplejersken

Årg. 108, nr. 5 (2008)

af

af

Inger Jerichau

Årg. 108, nr. 5 (2008)


Fokus på kræft og sygepleje

Årg. 30, nr. 2 (2010)

af

af

Joan Lindholm

Årg. 30, nr. 2 (2010)


Præsteforeningens blad

Årg. 98, nr. 48 (2008)

af

af

Lene Østergaard

Årg. 98, nr. 48 (2008)


Præsteforeningens blad

Årg. 98, nr. 50 (2008)

af

af

Lene Østergaard

Årg. 98, nr. 50 (2008)Informationer og udgaver

2007

Bog

Lars Björklund (f. 1952)

Unitas, 1. udgave