Gå til indholdMod kunsten : (notesbøgerne)


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

157 sider

Udgivet

2010

Originaludgave

2010


Beskrivelse


I en selvbiografisk roman skriver Tomas Espedal om sin vej henimod det at være forfatter. I en blanding af forskellige litterære genrer skriver han om sit eget liv som enlig far i Bergen, om sine forældre og om sine bedsteforældre, og historierne blandes sammen og går ud og ind ad hinanden


Anmeldelser (8)


20. maj. 2010

Norsk selvbiografisk roman om en forfatters vej henimod sin identitet som kunstner. Det er ikke en rendyrket roman; det er også essay, novelle, lyrik, dagbogsoptegnelser og associative passager. Den genreoverskridende form fungerer fint og er ikke svær at læse. For læsere af fx Per Petterson.

Tomas Espedal (f. 1961) skriver om en forfatter, der efter at have mistet sin mor og sin ekshustru, nu bor i et lille hus uden for Bergen sammen med sin datter. Dagene går med en daglig skrive-, husholdnings- og være-far-rutine. Romanen er selvbiografisk i sit udgangspunkt, og let og ubesværet skifter Espedal mellem nutid og fortid, mellem generationerne, mellem første og tredje person. Det er ikke altid, at man som læser lige ved, hvor vi er på vej hen, men så kommer man på sporet igen og læser fornøjet videre. Der er en del familiekrønike over den velskrevne bog, som trods sin specielle form ikke er forbeholdt de få. Det er Espedals elvte roman og hans anden på dansk efter Gå, 2007, og den har fået norske kritikerpriser og været indstillet til Nordisk Råds Litteraturpris her i 2010.

Espedal skriver sig ind i den norske trend med selvbiografisk litteratur med navne som bl.a. Dag Solstad, Per Petterson og den romanaktuelle Karl Ove Knausgaard.

Velfungerende og velskrevet norsk selvbiografisk roman, der med elementer fra andre litterære genrer skildrer en forfatters vej mod sin identitet som forfatter.

Lektørudtalelse

Af

Lone Krøgh

Jyllands-posten

Af

Jakob Levinsen

d. 14. maj. 2010

Berlingske tidende

Af

Mai Misfeldt

d. 25. jun. 2010

Politiken

Af

Kim Skotte

d. 8. maj. 2010

Weekendavisen

Af

Katinka Bruhn

d. 12. maj. 2010

Information

Af

Torben Brostrøm

d. 21. maj. 2010

Standart

Af

Steen Klitgård Povlsen

Årg. 24, nr. 3 (2010)

Kristeligt dagblad

Af

Liselotte Wiemer

2010-05-29


Informationer og udgaver

Ebog

2014

Bog

2010