Gå til indholdBøger / faglitteratur / erindringer

Mit lykkelige land


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

276 sider: ill. i farver

Udgivet

2018

Ophav

Alexandra (grevinde af Frederiksborg)(forfatter, (hovedansvarlig))

Bax Lindhardt(illustrator)
Genre og formerindringer
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Grevinde Alexandra (f. 1964) fortæller om sit liv, samtidig med hun rejser rundt i Danmark og besøger danskere, der giver deres svar på, hvordan dansk historie, kultur og levevis er med til at gøre Danmark så lykkelig


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. okt. 2018

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 2. okt. 2018

Grevinde Alexandra er på Tour de Danmark med en journalist for at undersøge hvad der gør Danmark til et af verdens lykkeligste folk. Undervejs fortæller hun om sit liv. Til interesserede i dansk kultur og kongehuset.

Vi begynder med Alexandras indtræden i det danske samfund, og turen rundt i Danmark går til mange interessante steder, hvor samtaler med eksperter bidrager med faglig viden. Grevinden reflekterer over begreber som arbejdsglæde og tillid, der er basale for et folks oplevelse af tilfredshed. En lykkeforsker er med til at runde bogen af. Familierelationerne, kongehuset og Alexandras personlige udvikling er gennemgående i bogen, som er illustreret med farvefotos.

Dejlig, velskrevet bog, som man bliver klog, glad og stolt af at læse. Bogen er til lystlæsning, men også velegnet i undervisning, debat- og studiekredse. Kongehuset indgår naturligvis, respektfuldt og kærligt omtalt, og Alexandra fremstår som en stærk og yderst sympatisk ex-repræsentant. Flot fremstilling af dansk særpræg, illustreret ved forskellige kulturelle highlights - med grevindens personlige vinkling i begavede refleksioner og skønne fotos.

Næsten en pendant er dronningens danmarkshistoriske fortælling, De dybeste rødderDanmark - en rejse i den danske erindring


Mit år som dansker


Der er et lykkeligt land


. En anden er Danmark - en rejse i den danske erindring. Andre svar på hvad der gør Danmark dansk og lykkeligt kan man finde i Mit år som dansker og Der er et lykkeligt landNæsten en pendant er dronningens danmarkshistoriske fortælling, De dybeste rødder. En anden er . Andre svar på hvad der gør Danmark dansk og lykkeligt kan man finde i Mit år som dansker og Der er et lykkeligt landNæsten en pendant er dronningens danmarkshistoriske fortælling, De dybeste rødder. En anden er Danmark - en rejse i den danske erindring. Andre svar på hvad der gør Danmark dansk og lykkeligt kan man finde i og Der er et lykkeligt landNæsten en pendant er dronningens danmarkshistoriske fortælling, De dybeste rødder. En anden er Danmark - en rejse i den danske erindring. Andre svar på hvad der gør Danmark dansk og lykkeligt kan man finde i Mit år som dansker og .


Berlingske tidende

d. 6. okt. 2018

af

af

Lone Kühlmann

d. 6. okt. 2018


Jyllands-posten

d. 4. nov. 2018

af

af

Flemming Østergaard (f. 1948)

d. 4. nov. 2018


Weekendavisen

d. 5. okt. 2018

af

af

Anne Knudsen (f. 1948)

d. 5. okt. 2018Informationer og udgaver

2018

Bog

Illustrator: Bax Lindhardt

Politiken, 1. udgave

2019

Bog stor skrift

MagnaPrintserien

Nyt Dansk Litteraturselskab, MagnaPrintudgave

2018

Ebog

Illustrator: Bax Lindhardt

Politiken, 1. e-bogsudgave

2019

Lydbog (net)

indlæser: Alexandra, grevinde af Frederiksborg

Nota

2018

Lydbog (net)

indlæser: Alexandra (grevinde af Frederiksborg)

Politiken

2018

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Alexandra (grevinde af Frederiksborg)

Politiken