Bøger / faglitteratur til børn / leksika

Mit eget leksikon


Beskrivelse


Vor planet - naturen - historien - jordens folk - videnskaben omkring os. De enkelte emner er opdelt i afsnit, som fortrinsvis er dobbeltsidede opslag med mange illustrationer og ledsagende tekst.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Knud Stadelund (skole)

d. 18. dec. 2018

Det foreliggende leksikon for børn er en kombination af tekst og farvelagte illustrationer. Det er inddelt i fem hovedafsnit: "Vores planet", "Naturen", "Historien", "Jordens folk" og"Videnskaben omkring os" samt et tillæg kaldet "Lidt ekstra", der er placeret på hvid baggrund. De fem hovedafsnit er inddelt i et varieret antal underafsnit. Bagest i leksikonet er der etalfabetisk register. Her er i kalejdoskopisk form et væld af informationer og facts om mangt og meget. Der er en tæt sammenhæng mellem billederne, der er holdt i en humoristisk streg, og dentilhørende tekst, der i omfang varierer fra opslag til opslag. Der kan være mange opslag og billeder pr. side, hvilket bevirker, at nogle af siderne virker uoverskuelige. Samtidig forekommer dersmåfejl i kortmaterialet, f.eks. er hverken Bornholm eller Lolland-Falster aftegnet på Europakortet, og på et statskort er Sjælland henført til Sverige. Teksten kan selvlæses fra 4.-5. kl., ogtrods de enkelte unøjagtigheder vil der væremange elever, der vil nyde at bladre i leksikonet og få en masse oplysninger, de senere kan gå i dybden med andetsteds.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Susanne Thøfner

d. 18. dec. 2018

Vi starter med at se på Jorden som planet i forhold til resten af verdensrummet og går så videre med at se på Jordens udseende og udvikling. Det fører os hurtigt gennem verdensdelene samt deforskellige former for plante- og dyreliv før og nu. Herefter er det så menneskeheden, der sættes i centrum, både historisk og nutidigt med emner som musik, uddannelse og religioner, og til sidstser vi på videnskab og opfindelser. Bogen er gennemill. men detaljerede tegneserieagtige ill., og den korte, mundrette tekst, der virker både korrekt og spændende, er delt ud i småbidder til deenkelte ill. Værket fremtræder farvestrålende og tiltalende med en overskuelig indholdsfortegnelse samt et udførligt stikordsregister. Teksten er udmærket oversat og både tekst og ill. erbearbejdet efter danske forhold de få steder, hvor det var nødvendigt. Bogen virker langt mere spændende og overskuelig end andre i genren, som f.ex. Robert Andre: Børnenes Billedleksikon, somGyldendal tidligere har udgivet, ogden vil være en kærkommen udgivelse, både som bladrebog og opslagsbog, for faets-hungrende børn fra ca. 9-11 år.


Berlingske tidende

d. 24. okt. 1989

af

af

Jens J. Kjærgaard

d. 24. okt. 1989


Børn & bøger

Årg. 43, nr. 1 (1990)

af

af

Olaf Harsløf

Årg. 43, nr. 1 (1990)