Bøger / faglitteratur til børn

Mit allerførste leksikon med Peter Plys og vennerne - dyr


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
193 sider: ill. i farver ; 30 cm
Udgivet
2007
Målgruppe
Selvlæsning fra 9 år

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Ulla Møller

2007

Et såkaldt leksikon om dyr for de 4-8-årige. Bogen er dog ikke et rigtigt leksikon, men mere en opslags- og bladrebog til brug hjemme eller i forbindelse med emnearbejde om dyr i institution og indskoling og til selvlæsning fra 9 år.

Bogen er inddelt i fem kapitler, pattedyr, fugle, krybdyr og padder, havdyr samt insekter og edderkopper markeret med hver sin pastelfarvede kode, så bogen er let at orientere sig i. Hvert opslag er identisk opbygget med en lille, munter appetitvækker på venstresiderne, hvor Plys og venner præsenter de forskellige dyr. Nedenunder denne præsentation finder læseren i tre kolonner en kort tekst om og et lille farvefoto af det pågældende dyr som nyfødt, i voksealderen og i sin bolig, en opdeling der gør det let for målgruppen at identificere sig med det. På højresiderne er der et glimrende helsides farvefoto af det aktuelle dyr. Undervejs er der sider, hvor Plys og venner besvarer spørgsmål om dyr. På de sidste sider er der et traditionelt alfabetisk register der letter søgning efter et bestemt dyr. Bogen er den første af sandsynligvis flere opslagsbøger i samme regi, på engelsk er der allerede udkommet yderligere to.

Som leksikon eller måske som opslagsværk ligner bogen mest Paul Doswell Mit første dyreleksikon, 2001, der har samme målgruppe.

Endnu en gang bliver gode, gamle Plys brugt til at sætte fokus på noget helt andet, men konceptet kan også få de større børn til at vælge bogen fra, skønt den har mange gode informationer.Informationer og udgaver