Gå til indholdMiss Sunshine : Caroline Wozniacki og skyggen af farmand


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

236 sider: ill. i farver

Udgivet

2009

genre/form

biografierOriginaludgave

2009


Beskrivelse


Om tennisstjernen Caroline Wozniackis (f. 1990) udvikling og karriere set ud fra et kritisk syn på farens indflydelse


Anmeldelser (4)


13. jan. 2010

Sportsinteresserede (især tennis) samt folk, der er nysgerrige efter at læse den omdiskuterede bog, er målgruppen for bogen, som har aktualiteten og debatten som bærende elementer. Derfor behøver den ikke særlig formidling.

Forfatteren er sportsjournalist med bl.a. bøger om andre sportsstjerner bag sig. Her er fokus på den nu 19-årige Caroline Wozniacki og ikke mindst på hendes forhold til faderen, som også har været hendes træner siden barndommen og er en markant samt ofte kontroversiel person. Det beskrives i bogen gennem en lang række udsagn fra personer, der her været tæt på familien Wozniacki. Gennem udsagnene analyserer forfatteren forholdene i familien lidt usystematisk og med gentagelser, men budskabet er klart. Han går ikke efter datteren, der er et stort naturligt talent, men efter faderen både som person og træner. Bekymringer for de mulige følger for Caroline og karrieren er styrende for forfatteren. Desuden beskrives de bagved liggende firmakonstruktioner som tvivlsomme/kreative.

Afslørende og debatskabende bøger om kendte folk er ikke ualmindelige og vækker mediestorme. Det er dog ikke almindeligt, at tennis er i fokus, og også specielt, at det ikke er den udøvende, men personen/træneren bag, som er i centrum.

Ikke stor litteratur, men aktuel debatbog om en fremadstormende sportsstjerne og hendes udvikling gennem massiv træning efter sin fars anvisninger og kontrol, og om hans rolle for hende og i sporten - foruden en beskrivelse af farerne for Carolines karriere.

Lektørudtalelse

Af

Per Drustrup Larsen

Politiken

Af

Carsten Godtfredsen

d. 19. jan. 2010

Berlingske tidende

Af

Morten Risager

d. 11. jan. 2010

Social kritik

Af

Benny Lihme

Årg. 22, nr. 121 (2010)


Informationer og udgaver

Ebog

2012

Lydbog (net)

2010

Bog

2009