Bøger / faglitteratur / erindringer

Mine erindringer


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
403 sider, tavler i farver
Udgivet
2015
Ophav
Genre og form
erindringer

Beskrivelse


I Alex Fergusons (f. 1941) beretning om tiden som manager i Manchester United følger man holdets ned- og især opture i perioden fra ca. 2002 og til 2013, hvor han trak sig tilbage. Denne udgave er udvidet med et kapitel om "United under forvandling".

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. mar. 2014

af

af

Søren Brunbech

d. 11. mar. 2014

Alex Fergusons beskrivelse af sine sidste halve snes år i spidsen for Manchester United, kan læses af fodboldtilhængere i alle aldre.

Alex Ferguson har en legendarisk status blandt fodboldfolket fordi han helt uhørt har kunnet sidde som manager for en af verdens største fodboldklubber, Manchester United, i en ubrudt periode på 26 år, indtil sin frivillige tilbagetræden i 2013. I hans fodbolderindringer følger man holdets ned- og især opture i perioden fra ca. 2002 og til 2013, med omtaler af de afgørende kampe og med masser af inside-historier om stjerner, managere og andre folk omkring den engelske liga. Ferguson er kendt for sit lidenskabelige temperament, og det afspejler sig også i erindringerne, der har utallige beskrivelser af elendige dommerpræstationer, der har gået Manchester United imod. Illustreret med mange gode fodboldbilleder.

Søren Frank Giganternes skuldre, 2008, er en stor og flot fortælling om den legendariske fodboldklub. Siden er der kommet flere kortere titler om klubben, fx John White Alt om Manchester United, 2012.

Manchester United fans og andre fodboldinteresserede vil sikkert have fornøjelse af at læse den legendariske Alex Fergusons lidenskabelige skildring af sin tid som manager for et af verdens bedste fodboldhold.


Bibliotekernes vurdering

d. 16. jan. 2017

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 16. jan. 2017

Underholdende 2. udgave af Alex Fergusons erindringer, hvor han fortæller om sin karriere som manager og træner ikke mindst for Manchester United, som han vandt 13 mesterskaber med. For fodboldfans og læsere af sportsbiografier.

Ferguson er født i 1941 i Govan, en bydel i Glasgow. Han fortæller bl.a, hvordan Ferguson-klanens motto i Skotland "Dulcius ex asperis", som betyder "Sødere efter trængsler", var en stor hjælp i hans 39-årige karriere som træner og manager. Erindringerne tager afsæt i overskriften "rødder i Glasgow", og fortsætter med at beskriver mange af de fodboldprofiler, Ferguson har været træner for, fx Beckham, Ronaldo og Van Nistelrooy. I bogen er masser af anekdoter og insider-historier fra Fergusons 27 år i spidsen for Manchester United. Erindringerne fortæller også om det personlige liv med familien og fx om en stor lidenskab for hestevæddeløb. Denne 2. udgave er udvidet med et kapitel "United under forvandling", hvor Ferguson skriver om klubbens fremtid efter han forlod trænerstolen i 2013, bl.a. om valget af hans efterfølger som træner. Bogen kom på engelsk i 2015.

Der er fortælleglæde og befriende humor i denne fængslende og velskrevne fodboldbiografi.

Denne 2. udgave er udvidet med et kapitel. Sidetallet er 403 s. , hvor 1. udgave har 380 s. En bog med fokus på Ferguson som leder er Ledelse.


Kristeligt dagblad

d. 23. apr. 2014

af

af

Nils Gunder Hansen

d. 23. apr. 2014