Gå til indholdBøger / faglitteratur / erindringer

Min tro og mig


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

115 sider

Udgivet

2021

Ophav

Lotte Heise(forfatter)
Genre og formerindringer, biografier

Beskrivelse


Lotte Heise fortæller om sin tro, det være sig den kristne, folketroen og overtroen, og om ritualerne, ønsket om gensidig tolerance og om hvor vigtigt det musiske er for hende i livet. For voksne med interesse for trosspørgsmål


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. okt. 2021

af

af

Peter Holm Rasmussen

d. 15. okt. 2021

Lotte Heise fortæller om sin tro, det være sig den kristne, folketroen og overtroen, og om ritualerne, ønsket om gensidig tolerance og om hvor vigtigt det musiske er for hende i livet. For voksne med interesse for trosspørgsmål.

Heise fortæller om sit forhold til det guddommelige og de salmer og tekststeder i bibelen, der har betydning for hende. Heise bekender sig til Gud fra barnetroen, i hvid kjortel og med langt hvidt skæg og hår, en faderfigur omgivet af smukke engle, siddende på sin trone, vis og barmhjertig. Hun kalder det bevidst en barnlig tro, men gør opmærksom på, at det er hendes tro, og det ikke er noget der står til diskussion, ligesom hun heller ikke vil blande sig i andres tro. Heises tro udgøres yderligere, af det hun selv kalder gammel overtro, hvor ritualer er vigtige, og hun blander frit elementer fra folkekirke, katolicisme og folketro, samt en tro på forsyn, bønnens helende kraft, livet efter døden, nisser og telepati. Indgår i serien "Kristendommen ifølge".

Man læser næsten mere om Heises forhold til musikken end til kristendommen, men det er stadig en bog der giver fin mening i konteksten, med et skævt og anderledes forhold til, ikke bare kristendommen, men til en personlig oplevelse af det at tro.

En anden bog i serien er fx Min svage troHvorfor skal vi ikke tro, at vi er noget?


Selvfølgelig skal hun bo hos mig


. Heise har skrevet om bl.a. janteloven i Hvorfor skal vi ikke tro, at vi er noget? og om sin mor i Selvfølgelig skal hun bo hos migEn anden bog i serien er fx Min svage tro. Heise har skrevet om bl.a. janteloven i og om sin mor i Selvfølgelig skal hun bo hos migEn anden bog i serien er fx Min svage tro. Heise har skrevet om bl.a. janteloven i Hvorfor skal vi ikke tro, at vi er noget? og om sin mor i .


Kristeligt dagblad

d. 7. okt. 2021

af

af

Søren Hermansen (f. 1951-02-07)

d. 7. okt. 2021


Præsten

Årg. 112, nr. 5 (2022)

af

af

Peder Madsen (f. 1954)

Årg. 112, nr. 5 (2022)Informationer og udgaver

2021

Bog

Lotte Heise

Eksistensen, 1. udgave

2021

E-bog

Lotte Heise

Eksistensen, 1. udgave

2022

Lydbog (online)

Lotte Heise

Saga