Gå til indholdBøger / faglitteratur / erindringer

Min rejse til rummet


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

267 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2016

Ophav

Andreas Mogensen (f. 1976-11-02)(forfatter, (hovedansvarlig))
Genre og formerindringer

Beskrivelse


Om Andreas Mogensen (f. 1976), hans målrettede karriere for at blive optaget ved Den Europæiske Rumorganisation og den 10 dage lange rumrejse


Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. nov. 2017

af

af

Sanne Mendel

d. 3. nov. 2017

Spændende letlæsningsbog i "Fag-let" serien om astronauten Andreas Mogensen og hans rejse som den første dansker i rummet. For læsesvage unge og voksne.

Andreas Mogensen fortæller om sin rejse til rummet og om hvordan han hele livet har arbejdet sig hen imod at blive astronaut. Der er bl.a. afsnit i bogen som fortælles af Andreas Mogensen selv, i dagbogsform, og der er faktasider undervejs om rumfart, teknik, historie mm. Der medfølger en lydbog som mp3 samt en QR-kode som man kan scanne. Begge dele giver mulighed for at få bogen læst op. Bogen er en bearbejdet udgave af Min rejse til rummetfra 2016. Bogen har lix 24.

Virkelig spændende bog som er godt suppleret med fakta undervejs om bl.a. rumraketter. Man kommer vidt omkring emnet rumfart og er godt underholdt undervejs. Bogen har et enkelt sprog der dog er meget teknisk og med mange informationer. Dette gør, at målgruppen skal være lettere øvede læsere af letlæsningsbøger.

Andre bøger i "Fag-let" er fx Abdel Aziz Mahmouds Hvor taler du flot dansk! (mp3)I morgen stopper jeg (mp3)


eller Anja Fonsecas I morgen stopper jeg (mp3)Andre bøger i "Fag-let" er fx Abdel Aziz Mahmouds Hvor taler du flot dansk! (mp3) eller Anja Fonsecas .


Bibliotekernes vurdering

d. 4. aug. 2016

af

af

Erik Nicolaisen Høy

d. 4. aug. 2016

Populærvidenskabelig biografi om den første dansker i rummet henvendt til et bredt publikum.

Andreas Mogensens barnedrøm var at blive astronaut. Bogen gennemgår hans målrettede karriere for at blive optaget ved Den Europæiske Rumorganisation, hvilket skete i 2009. Bogen gennemgår optagelsesprocedure, uddannelse, udvælgelse og klargøring til rejsen til rumstationen. Den anden halvdel af bogen gennemgår den 10 dage lange rejse i 2015. Bogen veksler mellem Andreas Mogensens korte kommentarer, de to forfatteres gennemgang (begge journalister på tidsskriftet Ingeniøren) og mere generelle baggrundsoplysninger. Gennemillustreret med fotos i farve og sort-hvid.

Bogen er afvekslende, underholdende og informativ: Læseren får dels et indblik i hovedpersonens oplevelser og følelserne ved dem, dels mere nøgterne videnskabelige forklaringer såsom fx besværlighederne med at udføre hverdagsting i vægtløs tilstand; ofte lidt humoristisk fortalt. Det mere generelle stof bliver på denne måde mere levende og vedkommende. Godt støttet af fotoerne i god kvalitet.

Andreas Mogensen er formentlig den eneste danske astronaut, der bliver udvalgt inden for en meget lang periode, og dette er den første bog om ham. Den er et dansk supplement til Rejsen ud i rummet, 2007.


Litteratursiden.dk [online]

d. 20. jan. 2017

af

af

Jette S.F. Holst

d. 20. jan. 2017


Politiken

d. 31. aug. 2016

af

af

Hjalte Tin

d. 31. aug. 2016


Weekendavisen

d. 2. sep. 2016

af

af

Rasmus Dahlberg

d. 2. sep. 2016Informationer og udgaver

2016

Bog

Andreas Mogensen (f. 1976-11-02)

Politiken, 1. udgave

2017

Bog / Lydbog (cd-mp3)

mp3

Nyt Dansk Litteraturselskab,Bibliodan

2016

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Benjamin Hasselflug

Politiken

2016

E-bog

Andreas Mogensen (f. 1976-11-02)

Politiken, 1. e-bogsudgave

2017

Lydbog (online)

indlæser: Benjamin Hasselflug

Nota

2016

Lydbog (online)

indlæser: Benjamin Hasselflug

Politiken