Gå til indholdMin personlige kunsthistorie


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

299 sider: ill. i farver ; 28 cm

Udgivet

2014

Originaludgave

2014


Beskrivelse


Den danske maler Martin Bigum (f. 1966) fortæller om barndoms- og ungdomsinspirationer og om at være billedkunstner. Han fortæller om idéerne og processerne undervejs. Hvordan opstår et kunstværk hos ham og hvilke udtryksformer er de rigtige for ham? Illustreret med egne og andres kunstværker


Anmeldelser (7)


6. nov. 2014

I ord og billeder beskriver Martin Bigum den rejse, han har foretaget fra en ganske almindelig barndom i et parcelhus i Brøndby til en position som nyskabende kunstner og folkelig kunstbesserwisser. Bogen henvender sig til et meget bredere publikum end de særligt interesserede og kunstprofessionelle, der sædvanligvis læser den slags.

Martin Bigum f. 1966 er kendt både fra DRK's Kunstquiz og som en betydelig og uortodoks maler og kunstner med en imponerende produktion bag sig. Bigum afslører her, hvad det er, der har inspireret eller nærmere vækket ham som kunstner fra den allerførste overraskelse over en plasticcowboy i dødsøjeblikket over tegneserier til kolleger fra de klassiske til de nutidige. Endelig gennemgår han en lang række af sine egne værker og fortæller om de overvejelser, der ligger bag dem.

Både som kunstner og kunstformidler er Bigum i sjælden grad i øjenhøjde med sit publikum. Både når han er elitær og når han er folkelig, formår han at videregive sin egen undren og sine inspirationer, som han ofte deler med læseren. Bogen er til overflod overdådig i sit udstyr, og gengivelserne af de mange kunstværker formidabel. En fremragende kunstbog, målt på en hvilken som helst parameter.

I forbindelse med Bigums mange udstillinger, er der allerede udgivet en del om ham, men denne bog overgår alle tidligere også Struktur under huden


som ellers er et fremragende udstillingskatalogI forbindelse med Bigums mange udstillinger, er der allerede udgivet en del om ham, men denne bog overgår alle tidligere også Struktur under huden som ellers er et fremragende udstillingskatalog.

Lektørudtalelse

Af

Jørgen Bartholdy

Litteratursiden.dk [online]

Af

Torben Wendelboe

2015-02-16

Jyllands-posten

Af

Tom Jørgensen

d. 20. dec. 2014

Berlingske tidende

Af

Torben Weirup

d. 14. dec. 2014

Politiken

Af

Torben Sangild

d. 26. nov. 2014

Weekendavisen

Af

Mette Sandbye

d. 19. dec. 2014

North-debat

Af

Troels Laursen

Nr. 134 (2015) = North-art magazine nr. 153 (2015)


Informationer og udgaver

Ebog

2015

Bog

2014