Gå til indholdMin kinesiske farmor


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

197 sider

Udgivet

2020

genre/form

biografierOriginaludgave

2020


Beskrivelse


Forfatteren tegner et levende portræt af sin slægt gennem fire generationer. I centrum står farmoderen Hulda og dennes mand, kaptajn Jørgen Christensen


Anmeldelser (8)


7. aug. 2020

"Måske, sandsynligvis, muligvis, formentlig". Sådan oplever Lars Saabye Christensen den uklare viden, han har om sin farmor Hulda Christensen. I denne bog forsøger forfatteren at tegne et billede af den afdøde farmor. For læsere af biografier.

Forfatter Lars Saabye Christensens far ligger for døden. Det er kort tid før hans 90-års fødselsdag. LSC beder faderen fortælle om slægten, men han forbliver tavs. Dette sætter tanker i gang hos LSC, om hans familie, hans forfædre og især hans farmor Hulda. LSC tager læseren med på en rejse fra Hjørring til Hong Kong, fra Oslo til Hellerup og tilbage til starten af 1900-tallet, hvor den unge Hulda forelsker sig i kaptajn Jørgen Christensen. LSC er nok bedst kendt for "Oslotrilogien", der begynder med Byens spor. [Bind] 1Byens spor. Bind 1 : Ewald og Maj


Forfatter Lars Saabye Christensens far ligger for døden. Det er kort tid før hans 90-års fødselsdag. LSC beder faderen fortælle om slægten, men han forbliver tavs. Dette sætter tanker i gang hos LSC, om hans familie, hans forfædre og især hans farmor Hulda. LSC tager læseren med på en rejse fra Hjørring til Hong Kong, fra Oslo til Hellerup og tilbage til starten af 1900-tallet, hvor den unge Hulda forelsker sig i kaptajn Jørgen Christensen. LSC er nok bedst kendt for "Oslotrilogien", der begynder med Byens spor. [Bind] 1.

En levende og flot komponeret fortælling, hvor forfatteren indkredser en kvindeskæbne igennem de mennesker hun omgav sig med, den tid hvori hun levede og de lokaliteter, hvor hun færdedes. Det er også en fortælling om stor kærlighed, som får en ung kvinde til at tage den lange rejse alene til Hong Kong. Ydermere kredser LSC om sin egen tilblivelse som forfatter. Et velkomponeret og spændende portræt af en slægt.

I Jesper Wung-Sungs biografiske roman En anden gren


Min mor var besat


, fortæller han historien om kærligheden mellem hans oldeforældre, hvoraf den ene er kineser. Peter Øvig Knudsen har også skrevet om sin familie, her sin mor, i biografien Min mor var besatI Jesper Wung-Sungs biografiske roman En anden gren, fortæller han historien om kærligheden mellem hans oldeforældre, hvoraf den ene er kineser. Peter Øvig Knudsen har også skrevet om sin familie, her sin mor, i biografien I Jesper Wung-Sungs biografiske roman En anden gren, fortæller han historien om kærligheden mellem hans oldeforældre, hvoraf den ene er kineser. Peter Øvig Knudsen har også skrevet om sin familie, her sin mor, i biografien Min mor var besat.

Lektørudtalelse

Af

Merete Trap

Politiken

Af

Alexander Vesterlund

d. 25. aug. 2020

Kristeligt dagblad

Af

Anna Møller

d. 5. sep. 2020

Weekendavisen

Af

Kathrine Tschemerinsky

d. 21. aug. 2020

Sygeplejersken

Af

Hanne Lindhardt (sundhedsplejerske)

Årg. 120, nr. 13 (2020)

Information

Af

Marie Louise Kjølbye

d. 11. sep. 2020

Litteratursiden.dk [online]

Af

Anny Skov Madsen

2020-08-20

Danmark Kina

Af

Sidse F. Laugesen

Nr. 115 (2021)


Informationer og udgaver

Bog

2020

Bog stor skrift

2020

Lydbog (cd-mp3)

2020

Lydbog (net)

2020

Ebog

2020