Bøger / skønlitteratur / roman

Min grønne himmel


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Den mandlige hovedperson på 60 år valgte 10 år tidligere en isoleret tilværelse langt ude på landet efter at han forlod sin kone og søn. Pludselig en dag får han besked om at hans søn er død, hvorefter en historie om fædre, sønner og svigt oprulles.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. juni 2013

af

af

Henrik H Pedersen

d. 7. juni 2013

Henvender sig til læsere af danske samtidsrealistiske kvalitetsromaner fra de gode forlag herunder bl.a. Batzer & Co., som Simon Glinvads nye bog er fra. Kan formidles til læsere af bl.a. Per Petterson, Jens Smærup Sørensen, Hans Otto Jørgensen og Lars Saabye Christensen.

Simon Glinvad (f.1978) har tidligere fået udgivet novellesamlingen Krager i træet , 2010, samt romanerne Jetlag og Petersborg Express, fra henholdsvis 2008 og 2005. Den navneløse og mandlige hovedperson på 60 år valgte ti år tidligere en isoleret tilværelse langt ude på landet, efter at han forlod sin kone og søn. Eneboertilværelsen går med praktiske gøremål i det lille hus og med to hunde og en radio som eneste selskab. Pludselig dukker nyheden op om at hans søn er død, en søn han ikke har set i flere år. Herefter oprulles en lavmælt, sansemættet og poetisk fortalt historie, som lag på lag, fortæller om forholdet til hans egen far, forældrenes ægteskab og ikke mindst vennen Andreas, hvis far dør ved en pludselig ulykke.

For både temaer og Glinvads poetiske og sansemættede sprog, er det nærliggende at sammenligne med Per Pettersons univers og desuden en roman som Lars Saabye Christensens Maskeblomstfamilien , 2004.

En roman om primært forholdet mellem fædre og sønner som gør stort indtryk, må jeg indrømme. Glinvad balancerer med fin indlevelse og sproglig sikkerhed mellem fortid, set fra barnehøjde og det nutidige, og fletter på elegant og poetisk vis de forskellige historier sammen.


litteratursiden.dk

d. 6. juni 2013

af

af

Line Hoffgaard

d. 6. juni 2013

Nærværende og stemningsfuld lille roman om det erindrings- og erfaringsstof, der former os som mennesker og forfølger os gennem livet. Jeg-fortælleren, en navnløs mand sidst i halvtredserne, lever i ...


Berlingske tidende

d. 8. juni 2013

af

af

Jeppe Krogsgaard Christensen

d. 8. juni 2013


Jyllands-posten

d. 31. maj 2013

af

af

Katrine Sommer Boysen

d. 31. maj 2013


Kristeligt dagblad

d. 27. juni 2013

af

af

Anders Juhl Rasmussen

d. 27. juni 2013


Weekendavisen

d. 26. juli 2013

af

af

Birte Weiss

d. 26. juli 2013