Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Min engel hedder Angela


Beskrivelse


16-årige Sille bor hos sin mormor, som hun forgæves udfritter om sine ukendte forældre. Hun har brug for at betro sig til sin italienske engel, pigen Angela.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. juni 1999

af

af

Lis Mikkelsen (skole)

d. 11. juni 1999

Sille er meget optaget af sin identitet. Den italienskfødte mormor, som hun vokser op hos, tror, at hun hjælper Sille ved at fortie sandheden om Silles far og om Silles mors død. Mormor afslører nødtvungent i små bidder, hvad der gemmer sig i fortiden, og Sille er desperat efter at få kendskab til sig selv og sine rødder. Identitetsproblemerne er så store, at hun prøver at begå selvmord ved at kaste sig ud foran et tog. Forsøget mislykkes og Sille tilbringer – delvis handicappet – en tid sammen med mormor i Italien. Her møder hun pigen Angela, og et andet og mere praktisk syn på døden. Sille gør op med mormoderens ubearbejdede fortidsangst, genfinder sin ukendte far og udvikler sig så meget, at hun kan tilgive og måske også forstå årsagen til alle fortrængningerne. Bogen er velkomponeret og giver et nuanceret billede af et ungt menneske i identitetskrise, men det lykkes ikke at forløse den spænding, der lægges op til i mormoderens afbrudte beretning. Bogen der udkommer i Victoria-serien, som Bent Rasmussen tidligere har bidraget til, er til frilæsning fra 6.-9. kl.


Bibliotekernes vurdering

d. 11. juni 1999

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 11. juni 1999

Bent Rasmussen stiller krav til sine læsere. Denne ungdomsbog i den populære Victoria-serien er ingen undtagelse. Den kan læses fra ca. 13 år. Temaet er det evigtgyldige: at prøve at finde sin identitet. I dette tilfælde er problematikken speciel og kan overfladisk set virke en smule konstrueret. 16-årige Sille, bogens jegfortæller, prøver forgæves at finde frem til hemmeligheden om sine ukendte forældre. Hun bor i Danmark hos sin italienske, katolske mormor, der stædigt holder hende i uvidenhed om forældrenes skæbne, og den skandale deres forhold i sin tid vakte i den katolske menighed. Angela, Silles italienske veninde, er den engel, hun i bogen henvender sig til. Sproget er noget særligt. Det rummer overraskende og tankevækkende associationer og afspejler nuanceret Silles turbulente følelser, hendes smerte og vrede, men også hendes stædighed og livsvilje. Spændvidden er stor, fra et almindeligt talesprog til et meget billedrigt og til tider poetisk sprog.


Børn & bøger

Årg. 52, nr. 5 (1999)

af

af

Kirsten Aggerholm

Årg. 52, nr. 5 (1999)


BUM

Årg. 18, nr. 1/2/3/4 (2001)

af

af

Bent Andersen

Årg. 18, nr. 1/2/3/4 (2001)


Aktuelt

d. 20. juli 1999

af

af

Steffen Larsen

d. 20. juli 1999