Bøger / faglitteratur

Metamodernitet : mening og håb i en kompleks verden


Beskrivelse


Metamodernitet er en ny strømning indenfor kunst, filosofi og kulturteori og en udvidelse af vores måde at forstå verden på. Her beskrives begrebet, som også bliver defineret som en forandring i vores kollektive normer, værdier og forventninger, dvs. vores kulturelle koder.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. sep. 2019

af

af

Jytte Bræmer

d. 11. sep. 2019

Vores stadigt mere komplekse verden fordrer nye forståelsesrammer og perspektiver. Metamodernitet er en ny kulturel kode og en udvidelse af vores måde at forstå verden på. For den akademiske verden indenfor filosofien og videnskabsteorien.

To hollandske kulturteoretikere står bag begrebet metamodernitet, som er et forslag til at udvide vores måde at begribe verden på. Filosoffen Lene Andersen, som bl.a. er kendt under pseudonymet Jesper Knallhatt, beskriver det vanskelige begreb, som også bliver defineret som en forandring i vores kollektive normer, værdier og forventninger, dvs. vores kulturelle koder. Bogen forholder sig til og sammenligner med postmodernitet. Det er en ny strømning indenfor kunst, filosofi og kulturteori. Indledningsvis defineres epistemologi, kulturelle koder og kollektive forestillinger. Begreber, som det er nødvendigt at have kendskab til for at forstå tænkningen bag metamodernitet. Afsluttes med litteraturliste.

Det er et overordentligt vanskeligt og abstrakt emne og begreb at forstå, og det bliver da også en bog for de få. En ny teori om vores måde at forstå verden på, en verden som bliver mere og mere kompleks og vanskelig at begribe. Den vil blive anvendt i akademiske miljøer indenfor filosofi, videnskabsteori, kulturteori og eventuelt samfundsvidenskaberne.

Det første på dansk om begrebet metamodernitet. Kan i type og niveau sammenlignes med Zygmunt Baumans Flydende modernitet.


Politiken

d. 26. juli 2019

af

af

Poul Aarøe Pedersen

d. 26. juli 2019