Gå til indholdBøger / faglitteratur

Mentaliseringsbaseret behandling i teori og praksis


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

568 sider: ill.

Udgivet

2009

Ophav

Jon G. Allen(forfatter)

Dorte Herholdt Silver(oversætter)
Målgruppe

til voksne


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. okt. 2009

af

af

Jette Landberg

d. 19. okt. 2009

Bogen henvender sig primært til faggrupper, der arbejder med mennesker, fx psykologer, psykiatere, psykoterapeuter og sygeplejersker, samt forskere indenfor psykiatrien, da den er på et ret højt fagligt niveau.

Mentalisering er den færdighed, der gør det muligt at fortolke andres sind og dermed også sit eget. Nedsat mentaliseringsevne ses fx hos personer med borderlineforstyrrelser eller andre personlighedsforstyrrelser. Begrebet mentalisering har vundet indpas i psykiatrien gennem de seneste år også i Danmark. En række internationale eksperter forklarer begrebet med eksempler og behandlingsforløb. Allen er amerikansk psykiatriprofessor. Fonagy professor i psykoanalyse i London, og Slade er professor i klinisk psykologi. Den danske redaktør er leder ved Center for Traume- og Torturoverlevere. Bogen igennem henvises til mange af de store navne indenfor fx tilknytningssteori. Litteraturlisten er på over 60 sider, hvilket også siger noget om værkets teoretiske fundering.

Der er tidligere udkommet et par vægtige værker af Peter Fonagy Mentaliseringsbaseret behandling af borderline-personlighedsforstyrrelser, 2009 og Affektregulering, mentalisering og selvets udvikling, 2007.

Bogen er på et højt fagligt niveau og henvender sig primært til fagfolk som psykiatere og psykologer. Specielt interesserede får dog her en virkelig vægtig belysning af begrebet mentalisering.


Psykolog nyt

Årg. 64, nr. 2 (2010)

af

af

Palle Almvig

Årg. 64, nr. 2 (2010)Informationer og udgaver

2009

Bog

Jon G. Allen

Hans Reitzel, 1. udgave