Gå til indholdMenneskets størrelse


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

275 sider

Udgivet

2020

Originaludgave

2020


Beskrivelse


Historisk roman med en indlagt mordgåde og Leonardo da Vinci i hovedrollen. I 1493 havde Leonardo opnået anerkendelse som geni og opfinder og gjort optegnelser om det hele - måske også et nyt våben - i sin notesbog


Anmeldelser (1)


28. jan. 2020

Historisk spændingsroman med kunstneren og videnskabsmanden Leonardo da Vinci i hovedrollen. Renæssancens magthavere kunne bruge hans geni i alle mulige henseender - også i en mordopklaring, som dog kommer mesteren selv for nær. For den historieinteresserede læser.

Da Vinci (1452-1519) var renæssancens multitalent inden for både kunstneriske og videnskabelige discipliner, og i denne roman har Milanos hertug Ludovico il Moro bedt kunstneren om at udfærdige en syv meter høj hesteskulptur til slotsgården. Bronzeovertrækket volder problemer, og hans tanker og videnskabelige forsøg bliver distraheret af fundet af et lig, som fører både ham og og selve historien rundt i renæssanceuniverset med dets skurke og helte, som en kortlægning af menneskets størrelse. Forfatteren er kemiker og kendes for krimiserien "En BarLume krimi".

Forfatteren har gjort grundig research til denne historiske roman, som dog i sin form er tilstræbt ahistorisk. Han krydrer nemlig historien med anakronistiske kommentarer og indskud, og sammen med mange små sidehistorier bliver det i form af en kinesisk æske til en sindrig tur rundt i renæssancens syn på videnskab, religion og kunst. Underholdningsværdien fordrer viden og interesse for perioden og Da Vinci. Som spændingsroman fungerer den ikke så godt.

Selv om Malvaldi ikke har Umberto Ecos litterære og historiske tyngde, vil Ecos læsere måske kunne fornøje sig med at opleve italiensk renæssance i denne optik.

Lektørudtalelse

Af

Helle Winther Olsen


Informationer og udgaver

Bog

2020

Lydbog (cd-mp3)

2020

Lydbog (net)

2020

Ebog

2020