Bøger / faglitteratur

Mennesker på sindssygehospital : en krønike om Sct. Hans, Risskov, Oringe, Viborg, Middelfart, Nykøbing S., Vedsted og Augustenborg


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


En gennemgang af sindssygehospitalerne Sct. Hans, Risskov, Oringe, Viborg, Middelfart, Nykøbing Sj., Vedsted og Augustenborg - deres historie og betydning samt et afsnit til hvert sted om nogle af de mennesker som har været indlagt.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. aug. 2018

af

af

Frederik Nielsen

d. 1. aug. 2018

Fagbog om de gamle danske sindssygehospitaler og deres historier. Egner sig til opgaver i skole og gymnasium og kan bruges til slægtsforskning. Er ellers for læsere med interesse i emnet som et stykke af Danmarks historie.

Bogen gennemgår sindssygehospitalerne Sct. Hans, Risskov, Oringe, Viborg, Middelfart, Nykøbing Sj., Vedsted og Augustenborg - deres historie og betydning samt et afsnit til hvert sted om nogle af de mennesker som har været indlagt. Kendte danskere som har været indlagt gennem tiden har fået mest opmærksomhed og målet med denne bog er at beskrive de ukendtes historie for at give en bedre forståelse for sindslidende og deres forhold både i fortiden og nutiden. Bogen er illustreret med mange billeder bl.a. fra de forskellige hospitaler. Forfatteren er journalist og har skrevet flere fagbøger om Danmarks historie fx Ung 1900-1930Pigtrådsmusik100 års kærlighed, Pigtrådsmusik og 100 års kærlighedBogen gennemgår sindssygehospitalerne Sct. Hans, Risskov, Oringe, Viborg, Middelfart, Nykøbing Sj., Vedsted og Augustenborg - deres historie og betydning samt et afsnit til hvert sted om nogle af de mennesker som har været indlagt. Kendte danskere som har været indlagt gennem tiden har fået mest opmærksomhed og målet med denne bog er at beskrive de ukendtes historie for at give en bedre forståelse for sindslidende og deres forhold både i fortiden og nutiden. Bogen er illustreret med mange billeder bl.a. fra de forskellige hospitaler. Forfatteren er journalist og har skrevet flere fagbøger om Danmarks historie fx Ung 1900-1930, og 100 års kærlighedBogen gennemgår sindssygehospitalerne Sct. Hans, Risskov, Oringe, Viborg, Middelfart, Nykøbing Sj., Vedsted og Augustenborg - deres historie og betydning samt et afsnit til hvert sted om nogle af de mennesker som har været indlagt. Kendte danskere som har været indlagt gennem tiden har fået mest opmærksomhed og målet med denne bog er at beskrive de ukendtes historie for at give en bedre forståelse for sindslidende og deres forhold både i fortiden og nutiden. Bogen er illustreret med mange billeder bl.a. fra de forskellige hospitaler. Forfatteren er journalist og har skrevet flere fagbøger om Danmarks historie fx Ung 1900-1930, Pigtrådsmusik og .

Spændende læsning om sindssygehospitalernes metoder og betydning og om tiden før hospitalerne blev etableret. Bogen fremstår gennemarbejdet med udgangspunkt i journaler, artikler m.m. og billederne supplerer teksten godt og giver en fin forståelse for forholdene. Skrevet let tilgængeligt og kan læses bredt men det er også et barsk indblik i den del af Danmarks historie.

Flere ligheder med fx På kanten af velfærdsstatenDet forrykte menneske og Det forrykte menneske men der er ikke meget litteratur om emnet i samme stilFlere ligheder med fx På kanten af velfærdsstaten og men der er ikke meget litteratur om emnet i samme stil.


Sygeplejersken

Årg. 118, nr. 12 (2018)

af

af

Gunilla Svensmark

Årg. 118, nr. 12 (2018)


Handicaphistorisk tidsskrift

Nr. 41 (2019)

af

af

Bjarne Hesselbæk

Nr. 41 (2019)


Dansk medicinhistorisk årbog

2018

af

af

Per Vestergaard (f. 1941)

2018