Bøger / faglitteratur

Menneske eller borger : skolens pædagogiske grundproblem


Detaljer

...


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Med udgangspunkt i studier af Rousseau, von Humboldt og Benner diskuteres den politiske dannelse i moderne pædagogisk praksis.

Indhold

Indledning : politisk dannelse i moderne pædagogisk praksis ; Jean-Jacques Rousseau : opdragelse til menneske eller borger? ; Wilhelm von Humboldt : mellem dannelsesfilosofi og politik ; Dietrich Benner : pædagogik som almen menneskelig praksis ; Skolen - for mennesket og borgeren


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. okt. 2016

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 7. okt. 2016

Hvilken type borger vil vi gerne danne vores børn til gennem deres uddannelsesforløb? Frie, selvstændige mennesker, ansvarlige og forpligtede samfundsborgere eller...? Dette dilemma diskuteres i denne udgivelse med udgangspunkt i tre store tænkere. Bogen har relevans på de pædagogiske uddannelser og i den pædagogiske verden generelt.

Med udgangspunkt i studier af Roussau, von Humboldt og Benner diskuteres den politiske dannelse i moderne pædagogisk praksis. De enkelte kapitler afsluttes med studieaktiviteter, som kan anvendes på læreruddannelsen i fag som Almen dannelse.

Det er en både interessant og velstruktureret udgivelse, som sætter mange overvejelser i gang hos læseren. Studieaktiviteterne åbner yderligere op for disse overvejelser og kan danne grobund for mange pædagogiske diskussioner.

Det vil være oplagt at supplere denne bog med læsning af andre værker om denne bogs tre tænkere. Derudover vil det også være interessant at læse bogen sammen med titler som VerdensborgerenMedborgerskab på spil - 12 begreber og 12 tænkere og Medborgerskab på spil - 12 begreber og 12 tænkereDet vil være oplagt at supplere denne bog med læsning af andre værker om denne bogs tre tænkere. Derudover vil det også være interessant at læse bogen sammen med titler som Verdensborgeren og .


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 30. nov. 2016

af

af

Christina Krolmer

d. 30. nov. 2016