Bøger / faglitteratur / essays

Mellem lykke og moral : et essay om pengenes psykologi


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Essay i fem dele med afsæt i begrebet penge og den magt penge har over os alle. Emnerne underbygges med eksempler fra litteraturen.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. mar. 2017

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 13. mar. 2017

Velskrevet essay for dig som er litterært interesseret, eller som blot har funderet over, hvad begrebet "penge" er for en størrelse. Essayet tager udgangspunkt i forfattere som Dostojevskij, Proust, Kierkegaard og Lise Nørgaard. Og i personer som fx H.N. Andersen og Stein Bagger.

"Både verdenslitteraturen og populærkulturen er fuld af historier om penge og rigdom". Sådan skriver forfatteren i sit forord. Det gælder fx i Olsenbanden-film, hvor Egon hele tiden udtænker nye planer for at stjæle millioner og i H. C. Andersens eventyr "Fyrtøjet", hvor soldaten, da pengene er brugt, sidder ensom tilbage på sit tagkammer. Essayet er i fem dele, alle med overskrifter med afsæt i begrebet penge. Det er "At skaffe", "At spare", "At bruge", "At give" og "At mangle". Under overskriften, hvor det drejer sig om at mangle penge skriver forfatteren bl.a. om "den evige debat om velfærdsstaten" og spørger om der "Findes fattige i Danmark i dag?". Alle emner underbygges med eksempler fra litteraturen. Hans Boll-Johansen (f. 1936) er dr.phil. og tidl. docent ved Københavns Universitet. Han har fx også skrevet Danskerpak og tyskerpak.

Interessant, tankevækkende og humoristisk bog om "penge" og den magt penge har over os alle.

Bogen er en omarbejdet udgave af samme forfatters essay fra 2012 PengePengeguden. En anden livsfilosofisk bog om penge, dog med et udelukkende kristent udgangspunkt, er gudenBogen er en omarbejdet udgave af samme forfatters essay fra 2012 Penge. En anden livsfilosofisk bog om penge, dog med et udelukkende kristent udgangspunkt, er .


Kristeligt dagblad

d. 18. apr. 2017

af

af

Nils Gunner Hansen

d. 18. apr. 2017


Standart

Årg. 32 nr. 1 (2018

af

af

Jakob Gaardbo Nielsen

Årg. 32 nr. 1 (2018


Social kritik

Årg. 29, nr. 150 (2017)

af

af

Egon Clausen

Årg. 29, nr. 150 (2017)