Gå til indholdMed hånden på rattet : en saudiarabisk kvindes kamp for ligeværd og frihed


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

339 sider

Udgivet

2018

genre/form

erindringerOriginaludgave

2018


Beskrivelse


Manal al-Sharifs (f. 1979) beretning om en opvækst som dybt religiøs i Saudi-Arabien og efterfølgende uddannelsesophold i udlandet. Det inspirerer hende til en kamp for ligestilling og en berømt YouTube-video, hvor hun stik imod saudiarabisk lov kører bil


Anmeldelser (3)


30. maj. 2018

En saudiarabisk kvinde udfordrer det mandsdominerede samfund. Bogen kan læses af alle med interesse for islam og kvinders rettigheder.

Manal bliver anholdt for "kørsel i kvindelig" tilstand, og det bliver starten på hendes aktivisme. Manal vokser op i en saudiarabisk familie med trange kår og udvikler sig gennem barndommen til at være dybt religiøs. Hendes mor ønsker, at hun skal tage en uddannelse, og på den måde bliver hun præsenteret for verden udenfor. Gennem sine udlandsophold ser hun, hvordan kvinder har helt anderledes frie rammer og medbestemmelse, og det tænder en ild i hende. Hendes eget oprør tilbage i Saudi Arabien bliver en bilkørsel, der bliver optaget og lagt på youtube. Det fører til en pinefuld tilbageholdelse. Manal beretter om sin og søsterens omskæring, og om hvordan kvinder altid skal være under opsyn af en mand, når de forlader hjemmet. Det er også fortællingen om det arabiske forår, som Manal med sin bilkørsel indskriver sig i.

Bogen indeholder gruopvækkende beretninger om livet som pige og kvinde i Saudi Arabien. Manal fortæller medrivende om de uretfærdigheder, hun er gået igennem, og hvorfor hun mener det er værd at kæmpe så hårdt for ligestillingen mellem kvinder og mænd.

Bogen vil tiltrække læseren, som bl.a. har læst 1000 piskeslag


Ayaan


og AyaanBogen vil tiltrække læseren, som bl.a. har læst 1000 piskeslag og Bogen vil tiltrække læseren, som bl.a. har læst 1000 piskeslag og Ayaan.

Lektørudtalelse

Af

Louise Urban Andersen

Den smalle bog [online]

Af

Egil Hvid-Olsen

2019-01-25

Politiken

Af

Nazila Kivi

d. 1. sep. 2018


Informationer og udgaver

Lydbog (cd-mp3)

2019

Lydbog (net)

2019

Bog

2018

Ebog

2018