Bøger / faglitteratur

Matematiske mysterier : historien, forklaringerne og løsningerne


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
212 sider: ill. (nogle i farver)
Udgivet
2013
Ophav

Beskrivelse


Ni matematikere fortæller i en række artikler om kendte udestående problemer inden for forskellige af matematikkens discipliner, og om hvordan matematikkens begreber og metoder udvikler sig i takt med løsningen af de klassiske problemer.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. feb. 2013

af

af

Søren Brunbech

d. 6. feb. 2013

Populærvidenskabelig matematik, men på et niveau så man skal være godt matematisk funderet for at kunne følge med. Til lystlæsning for de matematisk interesserede; og de skrappeste af eleverne der skriver store opgaver i matematik vil nok med udbytte kunne plukke i teksten.

Ni matematikere, de fleste med tilknytning til Aarhus Universitet, fortæller i en række artikler, om kendte udestående problemer inden for forskellige af matematikkens discipliner, og om hvordan matematikkens begreber og metoder udvikler sig i takt med løsningen af de klassiske problemer. Blandt de behandlede emner er primtal, uendelighedsbegrebet, grafteori og Fermats Sidste Sætning. Forfatterne har bestræbt sig på at begrænse brugen af formler og begreber, men matematisk kunnen på et vist niveau er nødvendigt for at hænge på. Efter de enkelte kapitler, der kan læses uafhængigt af hinanden, er der henvisninger til både populærvidenskabelige fremstillinger og original forskningslitteratur.

Matematikken og verden, 2001, er en tilsvarende bestræbelse fra universitetsforskerne på at formidle matematiske problemstillinger til en bredere kreds.

En indholdsrig bog hvor fremtrædende universitetsmatematikere præsenterer forskellige problemstillinger fra matematikkens verden. Skrevet med engagement men, i en form der nødvendigvis må stille krav til læseren.