Gå til indholdMartin Andersen Nexø som ung


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

107 sider: ill.

Udgivet

2008

genre/form

biografierOriginaludgave

2008


Beskrivelse


Om digteren Martin Andersen Nexøs (1869-1954) ungdomsår og hans digtnings sammenhæng med hans liv


Anmeldelser (2)


1. jan. 1970

"Store danske forfattere som unge" fortsætter/afsluttes? her med bind 8. Primært til litteraturundervisning i folkeskolens ældste klasser.

Biografien har samme opbygning og genkendelige layout fx det røde omslag som de øvrige titler i serien. Indledningsvis argumenteres for valget af forfatter. Citat: N "skal ikke udelukkende hyldes som den store proletarforfatter." Og: "han er en gudsbenådet fortæller med nogle drabelige episke fortællinger." Nexø er indlemmet i kulturkanonen, og der tegnes et portræt af den unge Nexø, som kan sættes i perspektiv til nutidens unge. I kronologiske kapitler følger læseren Nexø fra opvækst på Christianshavn, til Bornholm, gennem skoletid og hører om debut som digter, rejser, kærlighed osv. krydret med relevante citater fra Nexøs værker og suppleret med velvalgte s/h fotos. Indledes med indholdsfortegnelse og tidstavle, afsluttes med brugbar litteraturliste, filmliste og henvisning til netsider.

Serien kan ses som en helhed - men biografierne vil typisk blive anvendt enkeltvis.

Bogen giver et væsentligt indblik i et stort dansk forfatterskab og forståelse for mennesket bag digtningen. Er skrevet i lettilgængeligt sprog for unge. Kombinationen af biografi og samtidshistorie er en styrke. Kan anvendes fra 8. klasse. God til opgaveskrivning.

Lektørudtalelse

Af

Bodil Pedersen

Politiken

Af

Mette Winge

d. 25. jan. 2008


Informationer og udgaver

Ebog

2013

Bog

2008