Gå til indholdMariologisk psykologi : opgør med robotpsykologien


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

176 sider

Udgivet

2014

Originaludgave

2013


Beskrivelse


Med mariologisk psykologi som et analytisk redskab gives vejledning til at finde de centrale mariologiske egenskaber og gøre dem brugbare i arbejdslivet, i sin dagligdag og i den personlige spiritualitet


Anmeldelser (1)


13. nov. 2014

Om den psykologiske mariologi hvor jomfru Maria ses som et personligt forbillede. Bogen kan bruges af alle, både troende og ikke-troende, som en guide til gode værdier, da der ikke ses på den teologiske mariologi.

I den psykologiske mariologi sættes mennesket i relation til Maria og de mariologiske idealer. Jakob Munck systematiserer de mariologiske egenskaber så de omhandler viden, vilje, etik og spiritualitet. For ham dækker mariologien over alle moderlige dyder, helt tilbage til Venus af Willentorp som ifølge forfatteren burde kaldes Maria. Der ses på hvordan mariologi kan bruges ift. nutidige problemer som had og overvægt. Der er desuden en test, der viser ens mariologiske profil. Der er ikke en litteraturliste.

Bogen er et ganske fint bud på en måde at anskue sig selv og omverdenen. Eneste anke er, at der ikke er gjort ret meget ud af opsætningen af teksten.

Mariologi behandles også i bogen Bernhard af Clairvaux


Hvad er mariologi?


, men hovedvægten er her på cistercienserabbeden og den teologiske mariologi. Jakob Munck har desuden tidligere skrevet Hvad er mariologi?Mariologi behandles også i bogen Bernhard af Clairvaux, men hovedvægten er her på cistercienserabbeden Bernhard af Clairvaux og den teologiske mariologi. Jakob Munck har desuden tidligere skrevet Mariologi behandles også i bogen Bernhard af Clairvaux, men hovedvægten er her på cistercienserabbeden Bernhard af Clairvaux og den teologiske mariologi. Jakob Munck har desuden tidligere skrevet Hvad er mariologi?.

Lektørudtalelse

Af

Katja Larsen


Informationer og udgaver

Bog

2014

Ebog

2014

Ebog

2013