Gå til indholdManifest for kvinder


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

337 sider

Udgivet

2019

genre/form

erindringerOriginaludgave

2019


Beskrivelse


Forfatteren opfordrer - med udgangspunkt i eget liv og egne livsvalg - moderne kvinder til at være med til at præge den ny bølge af kvindebevægelse med omdrejningspunkt i holisme, feminitet, lighed og kærlighed


Anmeldelser (4)


28. mar. 2019

Et manifest med opfordring til ny bølge i kvindebevægelsen. Henvender sig især til kvinder som savner litteratur om kvinders univers og ståsted idag.

Forfatter Birgitte Baadegaard skriver om kønnenes forskelligheder og samspil og mener, at smerte er blevet kvinders følgesvend. Baadegaard oplever at mange kvinder har et uforløst indre, behov for mening i både arbejde og med familien samt længsel efter nærhed og samvær for ikke at stå alene med egne tanker. Over 3 dele med overskrifterne "I dit 'hvis' bliver du ét med Mørket", "Også i Mørket er du" og "Jeg favner, og jeg fylder" skriver forfatteren, med erfaringer fra privatliv og rejser, at antallet af kvinder med depression, spiseforstyrrelser og angst stiger, da flere kvinder oplever psykisk ubalance pga. omverdenens forventninger. "I vores berettigede kamp for uafhængighed og selvstændighed er vi ubevidst blevet slavinder. Slavinder af livsvilkår, som ligger langt fra vores hjerter.".

En direkte, ærlig og tankevækkende bog om hvordan man opnår harmoni med sig selv og omverdenen. Med personlige livserfaringer og åndelig indsigt føres læseren ind i et univers, hvor afstand mellem hjerte og sjæl er forkortet. Bogens sprog er letforståeligt og nutidigt. Bogens titel passer fint til indholdet og valgt da "manifest" ifølge forfatteren er visionært, kærligt og rummeligt.

En anden titel som beskriver emner indenfor køn og bl.a. byder på den feministiske teori og politiks fundamenter er: Er der spor?


En anden titel som beskriver emner indenfor køn og bl.a. byder på den feministiske teori og politiks fundamenter er: Er der spor?.

Lektørudtalelse

Af

Hamide Kara

Information

Af

Tone Frank Dandanell

d. 23. aug. 2019

Point of view international [online]

Af

Lærke Reddersen

2019-08-10

Nyt aspekt

Af

Kirsten Dietrich

Årg. 52, nr. 2 (2020)


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2020

Lydbog (net)

2019

Bog

2019

Lydbog (cd-mp3)

2019

Ebog

2019