Bøger / skønlitteratur / roman

Manden i glasset


Detaljer

...


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Giovanni har levet i overhalingsbanen med international våbenhandel, masser af penge, kvinder, sprut og smøger. Nu er han midaldrende, ensom og slidt. Han vender hjem til Danmark, hvor han reflekterer over sit liv, og hvad det hele skulle gøre godt for.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. okt. 2014

af

af

Marianne Majgaard Jensen

d. 9. okt. 2014

Giovanni har levet sit liv i overhalingsbanen med international våbenhandel, masser af penge, kvinder, sprut og smøger. Nu er han midaldrende, ensom og slidt. Han vender hjem til Danmark, hvor han reflekterer over sit liv, og hvad det hele skulle gøre godt for. Mest for mænd.

Benn Q. Holm (f. 1962) tematiserer hyppigt mandeliv - således også her: Jeg-fortælleren Giovanni er søn af en dansk mor og en italiensk far. Han er intelligent og charmerende, rejser til USA for at studere, men får ikke ret tit ringet hjem til mor; han har mange kvinder, men ingen varige forhold; han finder velyndere, som betaler hans studier, men holder ikke kontakten. Han får et lukrativt job inden for international sikkerhed og våbenhandel. Som midaldrende med skrumpelever, rygerlunger og svigtende potens havner han på Østerbro som ejer af et antikvariat, hvor han reflekterer over sit liv, sin ensomhed og de våbenhandler, han har været involveret i.

Romanens univers er realistisk, sproget er flydende med gode dialoger, men uden ret megen opfindsomhed. Handling og persontegning er forudsigelig med en mand, hans penis og hans ensomhed, fordi han har så få varige relationer. Ansatserne til kritik af det internationale magtspil er spændende, men de bliver ikke udfoldet.

Romanen kan sammenlignes med fx Benn Q. Holms Den ukendteAlle de brugte dage og med Anders Johansens sammenbrudsroman Alle de brugte dageRomanen kan sammenlignes med fx Benn Q. Holms Den ukendte og med Anders Johansens sammenbrudsroman .


Berlingske tidende

d. 11. okt. 2014

af

af

Per Krogh Hansen

d. 11. okt. 2014


Jyllands-posten

d. 27. okt. 2014

af

af

Katrine Sommer Boysen

d. 27. okt. 2014