Gå til indholdBøger / faglitteratur

Manden i de røde underbukser


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

45 sider

Udgivet

2014

Ophav

Islamguide.dk(oversætter)

Beskrivelse


Forfatteren forklarer nogle af de grundlæggende spørgsmål i islam


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. mar. 2015

af

af

Morten Brynildsen

d. 5. mar. 2015

"Manden i de røde underbukser" er en lille sag, der indeholder en muslims diskussion af livets store spørgsmål: Hvad er meningen med livet? Hvorfor er det lidelse? Hvilken gud er den rette gud? Svaret giver næsten sig selv. Bogen vil primært appellere til rettroende muslimer, men er også interessant for læsere, der søger et indblik i islamisk tankegang og logik.

Abdur Raheem Green er en kontroversiel britisk muslimsk konvertit, der er kendt især i England for sine offentlige udtalelser om islam. Han diskuterer i "Manden i de røde underbukser" emner som evolution, skabelsen og andre verdensreligioner, og præsenterer en række argumenter for at underkaste sig Allah, bl.a. understøttet af citater fra koranen. Bogen indeholder en liste over anbefalet litteratur.

Green skriver i en meget direkte talesprog, og der er ingen tvivl om, at han er passioneret. Han fremfører dog sin sag i en Erasmus Montanus-logik, der reducerer argumentationen til det absurde, hvor han tilbagefører præmisser til det meningsløse og sidestiller usammenlignelige størrelser. Det er ud fra omslaget svært at afkode, hvad den handler om.

Bøger om ontologi og gudsbeviser er som regel skrevet ud fra en økumenisk kristen eller religionsvidenskabelig vinkel. Denne bog adskiller sig fra normen i sin missionerende, islamiske tilgang.Informationer og udgaver

2014

Bog

A. R. Green (f. 1962)

Islamguide.dk