Gå til indholdMandefald : noveller


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

248 sider

Udgivet

2010

genre/form

novellerOriginaludgave

2010


Beskrivelse


Novellesamling der helt nøgternt men ikke ufølsomt tegner hverdagslivets ydre og indre dramaer - fra sensitive observationer til rå magtkampe


Anmeldelser (9)


19. apr. 2010

Både for de vante novellelæsere og for en bredere kreds af interesserede i ny dansk litteratur. Historierne er både umiddelbart tilgængelige og vedkommende.

Journalist på Berlingske MK debuterer med denne samling på 27 noveller. Det er skarpe og nøgterne, men samtidigt fint sansede tekster om drenge og mænd og mænds syn på hverdagen, kvinder og ja, verden! Samlingen byder fx på en prosalyrisk, minimalistisk beskrivelse af en drukneulykke, der slutter: "..Men han var allerede for langt væk. Let, fin og hvid - mod havets gigantiske grå." Men MK byder også - og fortrinsvis - på glimt af den rene mandeverden, fx maskinreparatøren på boreplatformene med en lille sprække til litteraturen i form af reparatørens glæde ved rabalderfortællinger i bløde omslag på helikopterturene. Og så alligevel også et par bredere udfoldet realistiske fortællinger, fx om en families sommerophold på Mallorca med fin atmosfære og et underliggende erotisk drama observeret og oplevet smertefuldt af den 13-årige datter. Men også i de mere ordknappe og forbilledligt sprogligt økonomiske korte historier formår MK at åbenbare det usagte og urovækkende, og så er det djævelsk godt skrevet. En vellykket danske novelledebut.

MKs historier giver mindelser om Martin A. Hansen, Bodelsen, Aidt og Sonnergaard - og vi er ganske tæt på samme niveau.

Spændende og sikker dansk novelledebut med bredere appel end titlens mandereference. MK formår med koncis skitsetegning at skrive urovækkende og vedkommende historier.

Lektørudtalelse

Af

Kent Skov

Sentura [online]

Af

Michael Balle Jensen

2010-05-25

Berlingske tidende

Af

Mikkel Bruun Zangenberg

d. 22. apr. 2010

Politiken

Af

Lasse Horne Kjældgaard

d. 8. maj. 2010

Jyllands-posten

Af

Jon Helt Haarder

d. 19. maj. 2010

Kristeligt dagblad

Af

Liselotte Wiemer

d. 1. maj. 2010

Weekendavisen

Af

Klaus Rothstein

d. 23. apr. 2010

Information

Af

Kamilla Löfström

d. 21. jul. 2010

Standart

Af

Henrik Varmark

Årg. 24, nr. 3 (2010)


Informationer og udgaver

Bog

2010

Ebog

2010