Bøger / faglitteratur / erindringer

Mand og hund imellem : samliv med en diva


Beskrivelse


Forfatteren Finn Slumstrup (f. 1941) beretter om mange livsbekræftende timer med sin hund Liva, og om et liv fyldt med litteratur, musik, familie og venner.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. apr. 2017

af

af

Anne Birgitte Langkilde Hundahl

d. 19. apr. 2017

Varm og livsbekræftende bog om en mand, hans elskede hund og lokalsamfundet på Ærø. For alle hundeejere eller dem, der interesserer sig for erindringer.

Finn Slumstrup beretter om samhørigheden mellem mand og hund og om hvor meget en hund forandrer ens liv. De mange livsbekræftende oplevelser med hunden Liva er omdrejningspunktet i bogen, som samtidig også er en række små erindringsglimt og refleksioner over et langt liv med litteratur, musik, forfattere, familie og venner. Dertil fortæller Slumstrup også om Ærø, Ærøskøbing, øboerne og hvordan det er at være en del af et lille lokalsamfund. Illustreret. Slumstrup har boet på Ærø siden 2009.

Er man hundeejer rammer bogen plet. Kun dem der selv har hund og oplevet det tætte bånd, der knyttes mellem hund og menneske, forstår for alvor Slumstrup og Liva. Dermed ikke sagt, at man ikke kan læse bogen, hvis man ikke er hundeejer, den vil også tiltale dem der ynder at læse erindringer og interesserer sig for små lokalsamfund. I flere af bogens kapitler er det hunden Liva, der fører ordet og beretter om verden set fra fire ben, hvilket er et godt greb, der giver et andet og ret tankevækkende perspektiv.

I Mit hundelivDyrenes mennesker (2011), fortæller Poul Thomsen om sit liv med hunde og mange dejlige oplevelser gennem årene. Et andet bud er Jane Aamunds Dyrenes mennesker (2005) om det tætte bånd mellem hund og menneske, men også med andre fortællinger om dyr og deres menneskerI Mit hundeliv (2011), fortæller Poul Thomsen om sit liv med hunde og mange dejlige oplevelser gennem årene. Et andet bud er Jane Aamunds (2005) om det tætte bånd mellem hund og menneske, men også med andre fortællinger om dyr og deres mennesker.