Bøger / faglitteratur / øvelser

Lykkeligere : find glæde i hverdagen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
218 sider: ill.
Udgivet
2008
Ophav
Genre og form
øvelser

Beskrivelse


En selvhjælpsbog indenfor den gren af psykologien, der kaldes "positiv psykologi".

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. juni 2008

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 2. juni 2008

Der er stor målgruppe til psykologiske selvhjælpsbøger, og denne bog som netop kombinerer det seriøse og videnskabelige med det mere populært tilgængelige vil måske tiltrække lånere, der ellers ikke vælger en psykologisk selvhjælpsbog.

Forfatteren, som underviser på Harvard University, skriver her en selvhjælpsbog indenfor den gren af psykologien, man kalder "positiv psykologi". Han afprøver med stor succes teori og ikke mindst de tilgængelige praktiske værktøjer på sine psykologi-studerende. Den israelsk-fødte forfatters interesse i den ofte alt for flygtige lykke udspringer af hans egen livshistorie. Han havde i mange år som elite-idrætsmand målrettet koncentreret sig om at blive mester i sin idrætsgren squash, men oplever så til sin store overraskelse efter sejren, at han ikke i længden føler sig lykkelig. Bogen præsenterer akademisk seriøst, men samtidig meget populært tilgængeligt, hvad lykken er for en størrelse menneskeligt og psykologisk set. Efter hvert afsnit er øvelser og såkaldte "time in's" til indre refleksion over eget liv i forhold til det læste. Og der er letforståelige meditationsøvelser over lykken. Den absolut bedste selvhjælpsbog jeg endnu har læst.

Der er mange ofte letbenede bøger om et lykkeligt liv, mens denne både har faglig tyngde og er troværdig inspirerende Om positiv psykologi fx også Lev dig lykkelig - med positiv psykologi, 2008.

Et meget vellykket mix af teori og praksis har resulteret i en yderst inspirerende og tankevækkende bog.


Fokus på kræft og sygepleje

Årg. 28, nr. 4 (2008)

af

af

Joan Lindholm

Årg. 28, nr. 4 (2008)


Psykiatri-information

Årg. 15, nr. 3 (2008)

af

Årg. 15, nr. 3 (2008)