Bøger / faglitteratur

Lykke


Beskrivelse


Hvad taler vi om, når vi taler om lykke? Forfatteren fortæller om den korte og lange lykke, følelsen af lykke når vi ser ind i øjnene på vores eneste ene og når virkeligheden overgår vores forventninger. Og at det ikke helt passer når man siger at lykken hverken er gods eller guld.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. jan. 2015

af

af

Grethe Lorentzen

d. 23. jan. 2015

Hvad gør os tilfredse med vores liv, og hvad er vejene til lykke? Bjørnskov undersøger folketro kontra lykkeforskeres teorier. Til læsere af teorier om lykke, samt læsere af serien "Tænkepauser".

Bjørnskov er lektor i nationaløkonomi og forsker i lykke. Dette er 25. udgivelse i serien "Tænkepauser" i det vanlige layout og i formatet 18x10 cm. Bjørnskov definerer og behandler den langvarige lykke eller tilfredshed med vores liv, kontra den pludselige eufori, som hurtigt forsvinder igen, og refererer til de årlige internationale værdiundersøgelser og lykkeindeks. Ikke overraskende er det at have en partner at dele livet med den vigtigste enkeltfaktor, som forskningen har dokumenteret. Norden skiller sig ud fra resten af verden ved den tillid, vi viser ukendte mennesker.

En lille tænkepause med kort og klar opsummering af det forskningen ved gør os lykkelige eller ulykkelige, og Bjørnskov kommer omkring så forskellige emner som kærlighed, børn, arbejde, tillid, penge, retfærdighed og tro, og viser hvordan sociale normer, samfundsforhold og kultur også spiller ind på lykkefølelsen og besvarelser af spørgsmål om lykke, med store variationer verden over. Som de øvrige titler i serien er denne velskrevet og letlæst, og med overraskende pointer i forhold til folketroen om lykke.

Bjørnskov har bidraget til Lykke hvori 100 førende eksperter i positiv psykologi giver deres bud på hvad lykke er.


Politiken

d. 29. mar. 2015

af

af

Christoffer Emil Bruun

d. 29. mar. 2015


Weekendavisen

d. 13. feb. 2015

af

af

Pernille Stensgaard

d. 13. feb. 2015


Kristeligt dagblad

d. 11. feb. 2015

af

af

Birgitte Stoklund Larsen

d. 11. feb. 2015