Gå til indholdBøger / faglitteratur / hækleopskrifter

Lutter løkker 3


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

76 sider: ill. i farver

Udgivet

2017

Ophav

Jeanette Bøgelund Bentzen(forfatter, illustrator, designer)

Sisse Langfeldt(redaktør)

Thea Rytter(illustrator)
Genre og formhækleopskrifter, opskrifter

Beskrivelse


Opskrifter på hækling af grydelapper, puder, kurve, punge, tørklæder og tæpper m.m.


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. sep. 2017

af

af

Louise Urban Andersen

d. 25. sep. 2017

Fremstil tilbehør til dig selv og hjemmet i mosaikhækling. Bogen henvender sig til den let øvede og øvede hækler.

Forfatterens to første hæklebøger, Lutter løkkerLutter løkker 2


og 2 har handlet om tøj til baby/børn og ting til børneværelset. Denne udgivelse handler om sjaler og tørklæder til mor samt tilbehør til boligen, såsom puder, kurve, grydelapper og punge. Alle arbejder er udført i teknikken mosaikhækling, der primært drejer sig om at lade spydmasker i kontrastfarver danne diagrammer og derved give tingene et grafisk look. Bogen indledes med en vejledning i at hækle teknikken, der adskiller sig fra andre teknikker ved at der kun hækles fra retsiden. Hver opskrift indeholder angivelse af det garn og den nål, der er anvendt, hæklefasthed og færdigt mål. Der er diagrammer til alle opskrifter, mens der også er angivet farvekoder til de forskellige designs, arbejderne er udført iForfatterens to første hæklebøger, Lutter løkker og har handlet om tøj til baby/børn og ting til børneværelset. Denne udgivelse handler om sjaler og tørklæder til mor samt tilbehør til boligen, såsom puder, kurve, grydelapper og punge. Alle arbejder er udført i teknikken mosaikhækling, der primært drejer sig om at lade spydmasker i kontrastfarver danne diagrammer og derved give tingene et grafisk look. Bogen indledes med en vejledning i at hækle teknikken, der adskiller sig fra andre teknikker ved at der kun hækles fra retsiden. Hver opskrift indeholder angivelse af det garn og den nål, der er anvendt, hæklefasthed og færdigt mål. Der er diagrammer til alle opskrifter, mens der også er angivet farvekoder til de forskellige designs, arbejderne er udført i.

Rigtig fin hæklebog, der bidrager med noget nyere - nemlig mosaik teknikken. Bogen er i samme fine, nordiske stil som de to foregående. Opskrifterne er relativt lette at følge og kan udføres af den let øvede til øvede hækler.

Mosaikhækling minder i udseendet lidt om tunesisk hækling, og denne bog, Tunesisk hæklinghar også fokus på tilbehør til hjemmet og lidt nyt til garderoben.Informationer og udgaver

2017

Bog

Illustrator: Thea Rytter

Bøgelund, 1. udgave