Gå til indholdLøbbinding - til inspiration


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

64 sider: ill. i farver

Udgivet

2016

Originaludgave

2016


Beskrivelse


Løbbinding for viderekomne med inspiration til gengivelse af naturens eller f.eks. et kunstværks farver i beholdere og skåle


Anmeldelser (1)


12. aug. 2016

Inspiration til gengivelse af naturens eller fx et kunstværks farver i beholdere og skåle. For den, der i forvejen kender til den oldgamle teknik.

Løbbinding betyder egentlig kurvebinding og er en særlig vikleteknik, som i flere tusind år har været benyttet over det meste af verden til at fremstille brugsting. I bogen arbejdes der især med cylinderformen og med et dogmeprincip omkring fx et bestemt antal farver. Farvevalg og mønstre er inspireret af så forskellige ting som et hybenrosebed, et maleri, et sæt spillekort, strandskaller, morsealfabetet mm. De forskellige krukker og skåle er beskrevet i forhold til inspirationskilde og arbejdsgang og vist på farvefotos. Til slut ordforklaring, stikordsregister og referencer.

Med sin tilgang til farver og inspirationskilder kan bogen inspirere til arbejdet med kunsthåndværk i bredere forstand. Den poetiske sprogtone i beskrivelserne, ud over de helt nøgterne arbejdsvejledninger, hæver bogen over gængs hobby- og håndarbejdslitteratur. Og så er den pæn og homogen i sit grafiske udtryk.

Sammenholdt med forfatterens 2 foregående bøger Løbbinding


Løbbinding


Kurveflet på tværs


Inspiration til nåle- og løbbinding


Flet & bindinger


og , er der en tydelig kunstnerisk linje og stigende sværhedsgrad. Forslag til ting i løbbinding kan også findes i Kurveflet på tværs samt de stilmæssigt lidt anderledes Inspiration til nåle- og løbbinding og Flet & bindingerSammenholdt med forfatterens 2 foregående bøger og , er der en tydelig kunstnerisk linje og stigende sværhedsgrad. Forslag til ting i løbbinding kan også findes i Kurveflet på tværs samt de stilmæssigt lidt anderledes Inspiration til nåle- og løbbinding og Flet & bindingerSammenholdt med forfatterens 2 foregående bøger Løbbinding og Løbbinding, er der en tydelig kunstnerisk linje og stigende sværhedsgrad. Forslag til ting i løbbinding kan også findes i samt de stilmæssigt lidt anderledes Inspiration til nåle- og løbbinding og Flet & bindingerSammenholdt med forfatterens 2 foregående bøger Løbbinding og Løbbinding, er der en tydelig kunstnerisk linje og stigende sværhedsgrad. Forslag til ting i løbbinding kan også findes i Kurveflet på tværs samt de stilmæssigt lidt anderledes og Flet & bindingerSammenholdt med forfatterens 2 foregående bøger Løbbinding og Løbbinding, er der en tydelig kunstnerisk linje og stigende sværhedsgrad. Forslag til ting i løbbinding kan også findes i Kurveflet på tværs samt de stilmæssigt lidt anderledes Inspiration til nåle- og løbbinding og Sammenholdt med forfatterens 2 foregående bøger Løbbinding og Løbbinding, er der en tydelig kunstnerisk linje og stigende sværhedsgrad. Forslag til ting i løbbinding kan også findes i Kurveflet på tværs samt de stilmæssigt lidt anderledes Inspiration til nåle- og løbbinding og Flet & bindinger.

Lektørudtalelse

Af

Annemette Schønberg Johnsen


Informationer og udgaver

Bog

2016