Bøger / faglitteratur til børn

Livet i rummet


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. maj 2019

af

af

Stine Bille

d. 2. maj 2019

Hvordan er det at bo ude i rummet? Mange astronauter tilbringer flere måneder i rummet. Derfor skal de fx bruge tid på at træne, så deres muskler og knogler forbliver stærke. For de 7-9-årige.

"Livet i rummet" er en del af serien "Små fakta". Bogen starter med at forklare hvordan man kan blive astronaut, og at det kræver træning i mindst to år, samt at alle astronauter skal kunne tale både engelsk og russisk. Som astronaut skal man kunne reparere forskellige dele på en rumstation, derfor øver de også dette. Herefter forklarer bogen om opsendelsen og hvordan en rumdragt fungerer. Efter landing på en rumstation begynder hverdagen i rummet. Astronauterne er på arbejde på rumstationen. De skal fx undersøge hvordan forskellige dyr og planter klarer sig i rummet. Når de ikke arbejder kan de dyrke motion, se film, spille brætspil og en gang om ugen taler de med deres familie. Der er indholdsfortegnelse og stikordsregister. Bogen har lix 19,7.

Det er en fin, kort fagbog om et spændende emne. Der er mange faktuelle og relevante informationer på alle opslag. Der er flotte farvefotos af astronauter ude i rummet, samt mange tegnede illustrationer som er med til at understøtte teksten. Blandingen mellem de tegnede illustrationer og farvefotos kan godt forstyrre helhedsindtrykket.

Der er efterhånden udgivet en del nye korte fagbøger om rummet og astronauter, fx RumstationAlt om rummet eller Alt om rummetDer er efterhånden udgivet en del nye korte fagbøger om rummet og astronauter, fx Rumstation eller .