Gå til indholdLiv på spil


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

228 sider

Udgivet

2011

Originaludgave

2011


Beskrivelse


Mads går i 7. klasse. Ved et tilfælde får han fat i det mystiske computerspil Alt, som kan styre hele verden. Mulighederne er mange - men det er konsekvenserne også


Anmeldelser (7)


20. feb. 2019

Hvad ville du gøre, hvis du pludselig fik mulighed for at ændre på ALT? Det spørgsmål må gameren Mads stille sig selv i denne spændende graphic novel for alle fra ca. 12 år.

Mads går i 7. klasse på en skole i Århus. Mads er stolt af at være gamer, han elsker at spille og hans eneste problem er hans dansklærer Gitte, der mener at han er fraværende i timerne. Men alt ændrer sig, da han ved et tilfælde finder computerspillet "Alt". "Alt" kan kontrollere hele verden, og snart står Mads i problemer til halsen, for hver gang han prøver at ændre noget ved virkeligheden, starter en kædereaktion af uforudsete problemer. Og så er der lige den ret lækre Caroline, som han gerne vil gøre glad og den virkeligt irriterende Karloff, som han gerne vil hævne sig på. Det går hurtigt op for Mads, at tingene altid kan blive meget værre.. ALTID! Bogen er en forkortet graphic-novel udgave af Liv på spil


Mads går i 7. klasse på en skole i Århus. Mads er stolt af at være gamer, han elsker at spille og hans eneste problem er hans dansklærer Gitte, der mener at han er fraværende i timerne. Men alt ændrer sig, da han ved et tilfælde finder computerspillet "Alt". "Alt" kan kontrollere hele verden, og snart står Mads i problemer til halsen, for hver gang han prøver at ændre noget ved virkeligheden, starter en kædereaktion af uforudsete problemer. Og så er der lige den ret lækre Caroline, som han gerne vil gøre glad og den virkeligt irriterende Karloff, som han gerne vil hævne sig på. Det går hurtigt op for Mads, at tingene altid kan blive meget værre.. ALTID! Bogen er en forkortet graphic-novel udgave af Liv på spil.

Spændende og tankevækkende graphic novel om bagsiden af uendelig magt. Mads finder hurtigt ud af, at det er ret besværligt at være Gud, men det er svært at skille sig af med det vanedannende spil og de spektakulære kræfter. Sproget er let at gå til og de flotte illustrationer understøtter og udbygger teksten, så den også kan læses af fx læsetrætte drenge.

Bogens "spil for livet" plot kan sammenlignes med fx Epic


Ready player one


Bruce den Almægtige


eller Ready player one. Filmen Bruce den Almægtige handler også om at håndtere guddommelige kræfterBogens "spil for livet" plot kan sammenlignes med fx Epic eller . Filmen Bruce den Almægtige handler også om at håndtere guddommelige kræfterBogens "spil for livet" plot kan sammenlignes med fx Epic eller Ready player one. Filmen handler også om at håndtere guddommelige kræfterBogens "spil for livet" plot kan sammenlignes med fx Epic eller Ready player one. Filmen Bruce den Almægtige handler også om at håndtere guddommelige kræfter.

Lektørudtalelse

Af

Christine Christensen

24. jan. 2011

Spændende ungdomsbog med et strejf af sci-fi, der nok især retter sig mod drenge fra 12 år. Det veldrejede spændingsplot vil dog også kunne indfange pigerne.

Lægesønnen Mads bor i Risskov og går i 7. klasse. Ved et tilfælde får han fat i det mystiske spil Alt, som kan styre hele verden. Mads starter med harmløse ændringer, men tingene griber om sig. Til slut falder Alt i de forkerte hænder, og Mads indleder en hæsblæsende jagt gennem Aarhus. Spændende og tankevækkende ungdomsbog om konsekvenserne af at lege Gud. Spil- og spændingselementet er en væsentlig del af plottet, men inddragelsen af forskellige unge og deres miljøer gør også bogen interessant for dem, der godt kan lide klassiske ungdomstemaer som fx skole, forældre, mobning og forelskelse. Hovedpersonen er en vedkommende og nuanceret jeg-fortæller. Sproget er let og flydende, og kapitlerne meget korte, hvilket giver en næsten filmisk læseoplevelse. Jessen er en etableret børnebogsforfatter, som bl.a. står bag fantasyserien Fortælleren, 2004.

Bogens "spil for livet" plot kan sammenlignes med sci-fi bøger som fx Brølet, 2008, og Epic, 2007. Bogen henvender sig dog mere til ungdoms- og spændingsbogspublikummet på linje med fx Ina Bruhns Gennem nattens gader, 2009.

Hæsblæsende og velskrevet ungdomsbog om et farligt spil. En fin tilføjelse til spændingshylderne, som nok især vil glæde de læsetrætte drenge.

Lektørudtalelse

Af

Pia Boisen Michelsen

Litteratursiden.dk [online]

Af

Jette Holmgaard Greibe

2019-05-22

Politiken

Af

Steffen Larsen (f. 1943)

d. 11. maj. 2019

Politiken

Af

Steffen Larsen

d. 19. feb. 2011

Berlingske tidende

Af

Kari Sønsthagen

d. 18. feb. 2011

Børn & bøger

Af

Kent Poulsen

Årg. 64, nr. 4 (2011)


Informationer og udgaver

Tegneserie (net) / Graphic novel (net) / Ebog

2021

Lydbog (cd-mp3)

2019

Tegneserie / Graphic novel

2019

Lydbog (net)

2018

Lydbog (net)

2012

Punktskrift

2014

Ebog

2013

Ebog

2011

Bog

2011