Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Lille Lu og troldmanden Bulibar


Beskrivelse


Lille Lu har hørt fra Jasperdrengen, at troldmanden Bulibar ikke har nogen bærer, så Lille Lu vandrer fra Tågeskovene gennem Cinnoberskoven til byen Ba for at tilbyde sin tjeneste.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. nov. 2001

af

af

Marianne Andreasen (skole)

d. 26. nov. 2001

Lille Lu og troldmanden Bulibar er en anderledes eventyrbog med sin helt egen stemning. Det skyldes ikke mindst de mange fortryllende og charmerende s/h blyantstegninger, skabt af forfatteren selv, der i øvrigt mest er kendt som illustrator, senest i Bag Mumme bor Moni fra 2000. Tegningerne fuldender fortællingen, som kan læses op for 1.-3. kl. og selvlæses fra 4. kl. Men den er ikke helt nem at gå til. Sproget er ikke som i lignende eventyr. Der er en del bogstavrim, pudsige navne, og Lille Lu omtaler sig selv i 3. person - alt sammen medvirkende til den særlige stemning. Vi befinder os i et univers med troldmænd, bærere og andre mærkelige skikkelser. Lille Lu hører om den mægtige Bulibar, drager til byen Ba og flytter ind i troldmandens tårn. Han er nu troldmandens bærer og arbejder diskret og tilfreds. Han forsøger at gøre alt bedst muligt til fordel for enhver, han møder. Han bifalder ikke alle Bulibars ideer, men er loyal og hjælpsom. Lille Lu får Bulibar til at indse samarbejdets nødvendighed og finder selv tryghed, et tilhørssted og i det hele taget en mening med livet.


Bibliotekernes vurdering

d. 26. nov. 2001

af

af

Elin Søborg

d. 26. nov. 2001

Svein Nyhus er ellers mest kendt som illustrator. Herhjemme er tidligere udgivet Gro Dahle Bag Mumme bor Moni (2000) med hans illustrationer, og denne lidt bastante historie om Lille Lu af uvist hvilket køn og hvilken alder, der så gerne vil være bærer for den store troldmand, får da også mest luft under vingerne i de smukke, lidt kantede og skæve, men utroligt udtryksfulde, levende og stemningsfulde tegninger i enkeltstreg og med mange skyggeeffekter, varierende størrelser og spændende vinkler, gavmildt strøet ud over siderne. Historien starter nærmest som en fantasy-fortælling med et kort over Lingerland, men selvom den ene hovedperson og en stor del af bipersonerne er troldmænd, er det småt med magien, til gengæld åbnes både Lille Lus og læserens (og tilhørerens) øjne langsomt for "magien" i dagligdagen, bl.a. "læges" en kones grå liv med et kæledyr, og troldmandskollegerne "fortrylles" med en stor, flot kage. Sproget er poetisk, lidt filosofisk og langsomt, som vi kender det fra f.eks. Tove Jansson, men handlingen er nok lige lovlig tynd til at kunne fastholde interessen hos de fleste i den primære målgruppe: de ca. 5-10årige, der skal have den læst op.


Folkeskolen

Årg. 119, nr. 9 (2002)

af

af

Lisbet Steen Højland

Årg. 119, nr. 9 (2002)


Politiken

d. 12. jan. 2002

af

af

Steffen Larsen

d. 12. jan. 2002