Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Likvideret ved højlys dag

Del 35 af Let-krimi

Beskrivelse


Krimi. Janus og Tobias hører et skud. De finder en likvideret mand i en bil og står pludselig foran huset med den sorte Audi i garagen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. okt. 2011

af

af

Boy Olesen

d. 14. okt. 2011

Bogen er velegnet til selvlæsning fra ca. 3.-4. kl. altså fra ca. 10 år for såvel drenge som piger.

Endnu en god bog i forlagets efterhånden store serie. En spændende og dramatisk forside får målgruppen til at tage bogen ned fra hylden, og grundet det gode bogudstyr, vil der blive bladret i bogen, som har en venlig typografi trykt på lækkert papir. Sproget er udtrykt i enkle sætninger, uden brug af svære ord. Janus er 13 år gammel, og han er sammen med Tobias, da de hører de et pistolskud i skoven. En sort Audi kører hurtigt væk fra skoven, og straks derefter finder de en likvideret mand i en bil. Huset med den sorte Audi finder drengene frem til, og ved hjælp fra en boksetræner begynder brikkerne at falde på plads, dog skal Tobias og Janus inden da gennemgå ganske mange strabadser. Bogens historie er nem for målgruppen at identificere sig med.

Bogen kan sammenlignes med forlagets Narko i stride strømme af Jørgen Hartung Nielsen og Liget der forsvandt af Irma Lauridsen.

Spændende, velskrevet krimi, der udviser stor respekt for læseren, grundet sætningskonstruktioner og ordvalg.