Gå til indholdLigsynsdommeren : krimi


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

413 sider

Udgivet

2022

genre/form

roman,

krimi,

romanerOriginaludgave

2014


Beskrivelse


Jenny er nyansat ligsynsdommer, og da hun begynder at grave i 2 teenageres pludselige død, møder hun megen modstand


Anmeldelser (2)


9. apr. 2014

Her er et nyt bekendtskab på dansk til den store mængde af læsere af engelske krimier, og til dem, der er interesserede i retssager.

Matthew Hall er engelsk jurist, han har skrevet manuskripter, og i 2009 slog han igennem med den første roman om ligsynsdommeren Jenny Cooper. En ligsynsdommers opgave er at vurdere unaturlige dødsfald og hvis der er mistænkelige omstændigheder, kan hun iværksætte yderligere efterforskning. Et sådant job i Bristol får Jenny Cooper, efter at hun i en periode har været syg pga. nervesammenbrud efter en skilsmisse. Hun regner med et roligt job, men sådan kommer det ikke til at gå. Lige inden hun tiltrådte var 2 unge mennesker døde, og da hun beder om at få begge sager for retten igen, møder hun modstand. Hun har på fornemmelsen, at alle, læger, embedsmænd, politifolk og den tidligere ligsynsdommer, vil gå langt for at lægge hende hindringer i vejen. Opklarer hun sagen inden hun selv bryder sammen? Matthew Hall leverer nogle stærke portrætter, af Jenny, af sønnen Ross, som er på vej ud i noget snavs, af naboen Steve, som prøver at være selvforsynende og alle de andre, som omgiver hende.

Jenny Cooper minder på mange måder om La Plantes hovedperson Jane Tennison fra serien Mistænkt, som også bliver chikaneret at sine mandlige kolleger.

M.R. Hall er et spændende bekendtskab, bogen er stærkt underholdende og meget troværdig. Man mærker at forfatteren kender sit område, og jeg skulle bare læse bogen hurtigt, så jeg glæder mig til at følge Jenny Cooper i de kommende bind.

Lektørudtalelse

Af

Anne Grete Jacobsen

Litteratursiden.dk [online]

Af

Lone Pedersen

2014-07-31


Informationer og udgaver

Bog

2022

Bog

2014

Lydbog (net)

2022

Ebog

2022