Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Lige nu er allerede i morgen


Beskrivelse


Felicia har mistet sin mor og søster. Hun er i dyb sorg og drømmer om dengang, da mor og Cille stadig var hos dem. Men en dag møder Felicia Peter, der ikke lader sig skræmme af Felicias sorg.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. okt. 2015

af

af

Marion Tirsgaard

d. 16. okt. 2015

Felicia er i dyb sorg og drømmer om dengang, da mor og Cille stadig var hos dem. Men en dag møder hun Peter, der ikke lader sig skræmme af Felicias sorg. Gribende bog om liv, død og den altoverskyggende sorg. Til børn og unge fra 10-15 år.

Felicia har mistet sin mor og sin søster i en bilulykke, hvor de blev ramt af en spøgelsesbilist. Hun besøger sin mors og søsters gravsted hele tiden, hvilket bekymrer hendes far. Felicia er ensom, fuld af vrede og sorg og drømmer om dengang, de var en familie på fire. En dag flytter en ny familie ind i huset overfor, og drengen, Peter, starter i Felicias klasse. Selvom Felicia gør modstand, lykkedes det Peter at komme tættere og tættere på, og de har mere til fælles end Felicia umiddelbart tror. Tidligere bragt i novellesamlingen Du er ikke alene.

Vellykket og gribende bog om død, liv og sorg. Bogen er skarpt og godt opbygget. På 54 sider skildrer den med stor indlevelse, hvordan det er at leve med tabet af sin mor og søster. De smukke sort/hvide illustrationer af Leo Scherfig er med til at give bogen kant og stemning. Det er en bog, der kryber helt ind under huden på én og rammer lige i hjertet.

Død og citronmåneMonsterEllens ark, Monster og Ellens ark beskriver alle tabet af et nært familiemedlem og den tunge sorgDød og citronmåne, og Ellens ark beskriver alle tabet af et nært familiemedlem og den tunge sorgDød og citronmåne, Monster og beskriver alle tabet af et nært familiemedlem og den tunge sorg.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 1. apr. 2016

af

af

Cecilie Rosdahl

d. 1. apr. 2016


Berlingske tidende

d. 8. nov. 2015

af

af

Kari Sønsthagen

d. 8. nov. 2015