Gå til indholdLibido


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

253 sider

Udgivet

2013

Originaludgave

2013


Beskrivelse


Tre venner i 40'erne beslutter sig for at angribe en feministisk ølejr for at reetablere deres maskuline selvbevidsthed, men tingene udvikler sig ikke helt som de planlagde. Undervejs dvæler fortælleren ved en række erotiske oplevelser, som han giver den pikante fantasis karakter


Anmeldelser (8)


25. okt. 2013

Morten Sabroe tager med denne blandingsroman med elementer fra flere forskellige genrer bestik efter den succes de nyere titler med erotiske fantasier som omdrejningspunkt har opnået, men om han når flere læsere end den faste skare, der allerede sætter pris på hans skrivestil og uomtvistelige energi, er usikkert.

Daniel, Rune og Philip er gamle venner. De lever moderne storbyliv og har alle tre gode, kreative jobs. De lever i tilsyneladende solide ægteskaber, og bliver derfor chokerede, da de nogenlunde samtidigt opdager, at de ikke er deres egne koners vådeste drøm. Men ikke kun sexuelt er de trængt. Overalt ser de kvinder tage roret, og som en sidste kamp planlægger de et klassisk kamikaze angreb mod en aggressivt feministisk ølejr. Libido er et burlesk og ambitiøst forsøg på at blande samtidssatire, sædeskildring og erotisk roman. Sprogligt er Sabroe stadig veloplagt, men han formår ikke at gøre den fantasifulde handling vedkommende og både samtidsskildringen, erotikken og humoren virker rutinepræget. Sabroe har et stort fast publikum, som her vil møde hans energiske stil i en mindre vellykket udgave.

Det er de erotiske fantasier, der er hovedomdrejningspunktet i bogen, og de ligger ganske tæt på Fifty shades, der formodentlig vil være den bog der falder flest ind, hvis der absolut skal sammenlignes.

En satirisk, erotisk roman der tager nutidens kønskamp under vittig behandling uden at bibringe debatten væsentligt nyt.

Lektørudtalelse

Af

Jørgen Bartholdy

Litteratursiden.dk [online]

Af

Lida Wengel

2013-12-06

Berlingske tidende

Af

Anne Sophia Hermansen

d. 9. nov. 2013

Politiken

Af

Mikkel Bruun Zangenberg

d. 6. nov. 2013

Jyllands-posten

Af

Katrine Sommer Boysen

d. 7. nov. 2013

Information

Af

Linea Maja Ernst

d. 8. nov. 2013

Weekendavisen

Af

Lars Bukdahl

d. 8. nov. 2013

Kristeligt dagblad

Af

Lars Handesten

d. 16. nov. 2013


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2014

Lydbog (cd)

2014

Lydbog (cd-mp3)

2014

Bog

2013

Ebog

2013