Gå til indholdLejlighedssange : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

217 sider

Udgivet

2016

genre/form

roman,

humorOriginaludgave

2015


Beskrivelse


En ung kvinde flytter med sin kæreste ind i en andelslejlighed i Århus. Hun laver lejlighedssange og kommer derigennem tæt på de andre beboere i foreningen. Med humor fortæller hun om skæbner og møder i dagligdagen


Anmeldelser (9)


30. jan. 2015

Fortælling om livet i en opgang fortalt med humor og gode iagttagelser. En sjov og underholdende roman for alle der interesserer sig for ny dansk litteratur og god til opgaver om livs- og boligformer.

Stine Pilgaard er opvokset i Århus, hvor romanen udspilles. I opgangen bor flere generationer, der er samlet i en andelsforening. Gennem en ung kvinde, som laver horoskoper og skriver lejlighedssange, fortælles om skæbner, relationer og kærlighed. Romanen er opdelt i 12 afsnit, der hver indledes med et horoskop, som forudsiger handlingen i det følgende kapitel. I første afsnit flytter den unavngivne hovedperson ind i en lejlighed med sin kæreste. Gennem det næste år fortælles om beboerne, der mødes til fællesspisninger og på loftet, som er indrettet til fælles kontor med den bedste internetforbindelse. Hovedpersonen bliver bedt om at lave lejlighedssange til flere af beboerne, og dermed får hun og læseren indblik i deres livsforløb. Berørte emner tages op i "Sange", som er hovedpersonens oplevelser og refleksioner.

Bogen er fyldt med gode og sjove iagttagelser gengivet i skarp og præcis dialog med vedkommende portrætter af forskellige mennesker.

Jeg skal gøre dig så lykkelig


Yacoubians hus


Gennemtræk


Min mor siger


og Yacoubians hus er også romaner om mennesker i samme boligkompleks, mens Gennemtræk er noveller om livet i en opgang. Stilen minder om Pilgaards debutroman Min mor sigerJeg skal gøre dig så lykkelig og er også romaner om mennesker i samme boligkompleks, mens Gennemtræk er noveller om livet i en opgang. Stilen minder om Pilgaards debutroman Min mor sigerJeg skal gøre dig så lykkelig og Yacoubians hus er også romaner om mennesker i samme boligkompleks, mens er noveller om livet i en opgang. Stilen minder om Pilgaards debutroman Min mor sigerJeg skal gøre dig så lykkelig og Yacoubians hus er også romaner om mennesker i samme boligkompleks, mens Gennemtræk er noveller om livet i en opgang. Stilen minder om Pilgaards debutroman Jeg skal gøre dig så lykkelig og Yacoubians hus er også romaner om mennesker i samme boligkompleks, mens Gennemtræk er noveller om livet i en opgang. Stilen minder om Pilgaards debutroman Min mor siger.

Lektørudtalelse

Af

Birgit Sloth

Litteratursiden.dk [online]

Af

Line Hoffgaard

2015-03-18

LitteraturNu [online]

Af

Anna Møller

2015-02-20

Jyllands-posten

Af

Jon Helt Haarder

d. 21. feb. 2015

Berlingske tidende

Af

Søren Kassebeer

d. 21. feb. 2015

Politiken

Af

May Schack

d. 22. feb. 2015

Kristeligt dagblad

Af

Liselotte Wiemer

d. 23. feb. 2015

Information

Af

Daugaard Solveig

d. 20. feb. 2015

Standart

Af

Kristin Vego

Årg. 29, nr. 1 (2015)


Informationer og udgaver

Punktskrift

2019

Lydbog (net)

2017

Lydbog (net)

2015

Bog

2016

Bog

2015

Bog

2015

Bog stor skrift

2015

Ebog

2015