Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Lejlighed til deling


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

440 sider

Udgivet

2020

Ophav

Beth O'Leary(forfatter)

Lene Støvring(oversætter)
Genre og formroman
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Tiffy er desperat for at finde et sted at bo. Leon mangler penge for at kunne redde sin bror. Så hvorfor ikke udleje sin lejlighed, mens han alligevel har nattevagter på hospitalet?


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. maj. 2019

af

af

Maria Sjøblom

d. 2. maj. 2019

Tiffy er desperat efter at finde et sted at bo. Leon mangler penge for at kunne redde sin bror. Så hvorfor ikke udleje sin lejlighed, mens han alligevel har nattevagter på hospitalet? Sød og romantisk historie for alle fans af utraditionelle kærlighedshistorier.

Lejligheder koster en formue i London og Tiffy kæmper for at finde et andet sted at bo efter bruddet med ekskæresten Justin. Leon arbejder som sygeplejerske om natten og i weekends. Hans bror sidder uskyldigt fængslet og har desperat brug for penge til en advokat. At dele lejlighed med én, man aldrig kommer til at møde, virker som den helt rigtige løsning. Men man kan ikke undgå at lære det menneske, man deler lejlighed med, at kende. Langsomt vokser et venskab mellem Leon og Tiffy godt hjulpet på vej af masse af små beskeder via post its og restemad, der stilles frem, når livet er lidt for hårdt. Tiffy bliver forfulgt af sin jaloux ekskæreste. Leon kæmper mod sine barndoms traumer og for sin bror. Måske kan 2 fremmede alligevel være noget for hinanden?.

Handlingen virker på overfladen lidt fortænkt, men alligevel formår Beth O'Leary at skabe en både plausibel og rørende new adult roman med både dybde og romantiske øjeblikke. Temaerne om psykisk vold, jalousi og uretmæssig fængsling krydres med en kræftsyg lille pige og en kærlighedshistorie fra 2. verdenskrig uden at det på noget tidspunkt bliver for meget.

Fans af Colleen Hoover, som har skrevet bl.a. Måske en dag, vil også elske denne.Informationer og udgaver

2020

Bog

Beth O'Leary

HarperCollins Nordic, 2. udgave

2019

Bog

Beth O'Leary

HarperCollins Nordic

2019

Ebog

Beth O'Leary

HarperCollins Nordic

2019

Lydbog (net)

indlæser: Camilla Qvistgaard Dyssel

HarperCollins Nordic