Bøger / faglitteratur / biografier

Legenderne : de største i engelsk fodbold


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
134 sider: ill. i farver
Udgivet
2015
Genre og form
biografier

Beskrivelse


20 fortællinger om nogle af de største og mest karismatiske spillere i engelsk fodbolds historie.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. nov. 2015

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 5. nov. 2015

Det vrimler med legender fra engelsk fodbold i denne entusiastiske fodboldbog, der er rent guf for de fodboldinteresserede.

"Engelsk fodbold er en sæbeopera skrevet til mænd". Sådan indledes denne portrætbog, hvor de to danske journalister, Dennis Krog og Kim Damsgaard Pedersen, har udvalgt 20 legender fra engelsk fodbold, som har været med til at præge engelsk fodbold gennem tiderne. Her er Bobby Charlton, der var aktiv fra 1956 til 1976, og som var en af de dominerende spillere, da England vandt VM i 1966. Der er nordirske George Best, som var aktiv fra 1963 til 1984, og som blev kendt for citatet: "Jeg brugte en masse penge på sprut, damer og hurtige biler. Resten ødslede jeg bort." Andre legender er bl.a. Kevin Keegan, Kenny Dalglish, Gary Lineker, Paul Gascoigne, Thierry Henry, David Beckham og Cristiano Ronaldo. Og så er der danske Peter Schmeichel, der i 1991 skiftede fra Brøndby til Manchester United, hvor han bl.a. var med til at vinde Champions League og to gange blev kåret som verdens bedste målmand. Schmeichel er stadig en legende i Manchester United, hvor fans har kåret ham som den bedste målmand nogensinde.

Herlig fodboldbog med interessante portrætter af de fodboldlegender mange sikkert husker fra engelsk fodbold på tv.

Der er bøger om engelske fodboldklubber som fx Manchester United eller Arsenal, og der findes en bog om danskernes passion for engelsk fodbold Det begyndte med Tipslørdag af Tommy Heisz.


Weekendavisen

d. 20. nov. 2015

af

af

Asker Hedegaard Boye

d. 20. nov. 2015