Bøger / faglitteratur

Ledergruppen : dynamiske læreprocesser


Beskrivelse


Sætter fokus på vigtigheden af at få ledergrupper til at fungere. Det er specielt vigtigt når organisationer står overfor massive udfordringer, der sætter ledere under pres og udfordrer dem både som ledere og som mennesker.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. mar. 2012

af

af

Mette Fersum

d. 2. mar. 2012

Bogen henvender sig til HR-eksperter, ledere og konsulenter, der overordnet har ansvar for at vejlede om, hvordan man får forskellige arbejdsgrupper til at fungere optimalt. Bogen kan også bruges af studerende, der beskæftiger sig med emnet.

Organisationer står over for massive udfordringer, der særligt sætter ledere under pres. Mange ledergrupper har brug for nye kompetencer. Bogen er en empirisk undersøgelse af fænomenet ledergrupper, suppleret med en flerteoretisk refleksion over den kompleksitet som grupper indeholder. Teorierne er hentet fra udviklingspsykologien, organisationsteorier og neurobiologi m.m. Empirien er fra interviews med ledere og forfatterens observationer af ledergrupper i arbejde. Bogen gennemgår emner som dualiteter mellem autonomi og fællesskab, opgaver og relationer i ledergruppen, autoritet og ledelsesrum, forsvarsmekanismer herunder splitting, ledergruppen i organisationen herunder om magt og hierarki, relationelle kompetencer, læreprocesser og nye måder til, hvordan man kan intervenere. Bogen er fyldt med praksiseksempler, der i høj grad belyser at det er komplekst at få en ledergruppe til at fungere sammen, og at der generelt er et stort behov for også at sætte fokus på det. Hertil findes: http://ingeholmaps.dk/ledergruppen/.

Ledergruppen : det dynamiske omdrejningspunkt, 2012 belyser mange af de samme udfordringer.

Den er måske ikke helt nem at gå til, fordi den indeholder en del teori. Men det er en fin troværdig bog om ledergruppen.


Pædagogisk psykologisk tidsskrift

Årg. 49, nr. 6 (2012)

af

af

Henning Strand

Årg. 49, nr. 6 (2012)