Gå til indholdLazarusfænomenet


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

296 sider

Udgivet

2011

Originaludgave

2011


Beskrivelse


Science fiction. 17-årige Emma vågner på et amerikansk hospital efter en trafikulykke, der har udslettet hele hendes familie. Men hvorfor har hun hele tiden en deja-vu fornemmelse, og hvorfor opfører alle sig så mærkeligt overfor hende?


Anmeldelser (4)


6. apr. 2011

De to første bind i ny science-fiction thriller-serie. To meget spændende bøger for godt læsende unge af begge køn fra ca. 13 år. De flotte fotoforsider sælger bøgerne rigtigt godt.

Den norske forfatter kender vi især fra den meget populære krimiserie 4 veninder, og hans journalistiske håndelag mærkes tydeligt også i denne nye serie om den 17-årige Emma, som vågner på et hospital i USA efter en bilulykke, der har dræbt hele hendes familie. Men der er noget meget uldent ved historien. Alle omkring hende opfører sig mærkeligt, og hun selv får sære flashbacks og deja vu-fornemmelser. I hastigt tempo udvikler det sig til en historie om en truende solstorm, der vil udløse en katastrofe på jorden og en jagt på Emma, som af sin forskerfar er trænet i at kunne rejse i tid og rum til parallelle verdener. Det kan hovedpersonen i bog to, Caine, også, og han er sendt fra en fremtidsverden for at hente Emma. Det bliver en hæsblæsende jagt på de to og en nervepirrende flugt, hvor man ikke ved, hvem der er ven eller fjende. Bøgerne er meget velskrevne i korte, præcise sætninger af nærmest filmisk karakter.

Tidsrejser er emnet i flere nyere børnebøger bl.a. serien Tidsrejsen af Linda Buckley-Archer.

Som læser har du ikke rist eller ro i de to bøger, som er så spændende, at det grænser til det uhyggelige. Der er en stemning af gamle sci-fi film fra 1950'erne tilsat to seje unge med et antydet strøg af romantik. Men det er også bøger, som kræver en opmærksom læser, for ikke at misse noget.

Lektørudtalelse

Af

Elisabeth Bennetsen

Politiken

Af

Steffen Larsen

d. 18. jun. 2011

Berlingske tidende

Af

Mette Strømfeldt

d. 19. aug. 2011

Børn & bøger

Af

Torben Ringbro

Årg. 64, nr. 6 (2011)


Informationer og udgaver

Bog

2011

Ebog

2011

Lydbog (net)

2011

Punktskrift

2011