Gå til indholdLatino King


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

213 sider

Udgivet

2012

genre/form

erindringerOriginaludgave

2012


Beskrivelse


Om det unge hollandske bandemedlem Castel, der idømmes 8 år i det berygtede fængsel La Victoria i Den Dominikanske Republik for nakotikasmugling. Han beretter om sin tilværelse i den barske fængelskultur, indtil han er nødt til at tage flugten for at overleve


Anmeldelser (1)


28. sep. 2012

Dokumentarisk bog oplagt til hylden med bøger fra virkelighedens verden. Kan også bruges til de unge, der ofte søger beretninger fra kriminelle miljøer.

Da forfatteren laver research til en anden bog om kriminelle unge, møder hun det unge hollandske bandemedlem Castel. Hans utrolige livshistorie fortæller hun i denne uafrystelige bevægende dokumentar, der både bør røre ethvert hjerte og fænge enhver social indignation. Den i øvrigt fotogene 18-årige kigger fra forsidefotoet gennem tremmer, med et trodsigt blik, jeg gætter på allerede har set alt for meget; et forrået blik, der røber erfaring uden alder. Castels kriminelle løbebane glider af sporet, da han anholdes i en dominikansk lufthavn med halvandet kilo kokain. Han får 8 år i det berygtede fængsel La Victoria. Til hans held har han en tatovering af en krone på sin arm, hvorefter han som medlem af banden Latino Kings nyder en vis beskyttelse. Men det er kun en stakket frist. I en verden, hvor bestikkelse er hverdag, er eneste mulighed som pengeløs, flugten. En flugt i øvrigt planlagt og ansporet af Castels mor. Sproget er råt og usødet i dokumentaren, der giver en skræmmende indsigt i den dominikanske fængselskultur, og i det hollandske narkomiljø.

Kan sammenlignes med andre dokumentariske skildringer af fængselsliv, fx Fire år i helvede af Mads Bjørn-Nielsen.

Fremragende dokumentar spændende som en rigtig god krimi. Potentielle læsere på alle biblioteker og det især blandt yngre læsere.

Lektørudtalelse

Af

Carsten Güllich-Nørby


Informationer og udgaver

Bog

2012

Ebog

2012